Anlık Bildirim

Windows Phone uygulama sayısı 130 bini aştı

Windows Phone uygulama sayısı 130 bini aştı

Windows Phone 8 ile birlikte akıllı telefon pazarındaki payını artırmayı hedefleyen Microsoft, uygulama mağazasını da geliştirmeye devam ediyor. 

Windows ekibinden Todd Brix, Windows Phone uygulama mağazasının 130 bin uygulama sayısını geçtiğini duyurdu. Geliştiricilerin platforma olan ilgisi de her geçen gün artıyor. Son 3 ayda platforma 40 000 geliştirici kayıt olurken, Windows Phone 8 yazılım geliştirme aracı da 500 bin kere indirildi. Mağazaki Windows Phone 8 için geliştirilen uygulama sayısı 15 000. Son 4 ayda 10 000 uygulama mağazaya yüklendi.

Uygulama indirmede yüzde 75 artış yaşanırken, ücretli uygulama gelirleri de yüzde 91 artış gösterdi. Hem uygulama indirme hem de para transfer sayıları bir milyarı geçmiş durumda. Kullanıcı başı ortalama uygulama ve oyun indirme sayısı ie 55 oldu.

Microsoft sadece aktif uygulamaların istatistiklerini yayınlıyor. Bununla birlikte geliştiricilerin elde ettiği gelir de oldukça önemli. Gelir açısından tatmin olmayan geliştiricilerin üyeliklerini yenilememesi sonucu uygulama sayısının önemli bir oranda gerileyebileceği belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
1240 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
uygulama haber
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim