Anlık Bildirim

Xiaomi akıllı telefon satışları patent ihlali nedeniyle Hindistan'da yasaklandı

Xiaomi akıllı telefon satışları patent ihlali nedeniyle Hindistan'da yasaklandı

Bir süre önce teknoloji devlerinin patentlerini çiğneyen Çin'in önemli mobil üreticilerine karşı hukuk mücadelesine başlayacağını duyurmuştuk. Bunlardan birisi olan Xiaomi'nin satışlarına Hindistan'da yasak geldi.

Ericsson tarafından mobil telefon teknolojilerine ilişkin bazı patentlerin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davada Hindistan mahkemeleri bir ara karar verdi ve ikinci duruşmaya kadar Xiaomi akıllı telefonlarının satışını yasakladı. 

Xioami'nin Hindistan'daki distribütörü Flipkart idi ve firma an itibariyle satışları durdurmuş durumda. Eğer Xiaomi mahkemeye iyi bir delil sunamazsa veya taraflar aralarında anlaşamazsa bu yasak devam edecek. Mahkeme ayrıca Xiaomi'nin ne kadar akıllı telefon sattığını da bildirmesini istedi. Tahminler firmanın yaklaşık 800 000 civarında satış yaptığı yönünde. 

Hindistan'da adeta peynir ekmek gibi satışlar yapan ve bu yıl bitiminde pazarda önemli satış rakamlarına ulaşmayı hedefleyen Xiaomi ise hemen harekete geçti ve Ericsson ile görüşmelere başladı. Muhtemelen firma kullandığı patentler için bedel ödemeyi kabul edecek bu sıkıntıyı da böylece atlatacak. Ancak diğer teknoloji devleri de benzer ithamlarla karşısına çıkarsa Xiaomi'nin işi gerçekten zor olabilir.  
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
926 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim