Anlık Bildirim

Xiaomi marka telefon SIM kart takarken patladı [video]

Hindistan'daki bir teknik serviste mağaza görevlisinin elinde patlayan Xiaomi Redmi Note 4 şok etkisi yarattı. Patlamanın SIM tepsisinden kaynaklanan bir kısa devre sonucu gerçekleştiği düşünülüyor.
Xiaomi Redmi Note 4 marka bir telefon SIM kart takarken patladı. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenen olay izleyenleri şok ediyor.
YouTube'a yüklendikten sonra kaldırılan ve farklı hesaplar tarafından yeniden yüklenen video, Hindistan'ın Bangalore şehrindeki bir teknik servisi gösteriyor. Mağaza görevlisi tarafından incelenen Xiaomi marka Android telefonun bir anda alevler içinde kaldığını görüyoruz. Cihazın yüksek ihtimalle SIM tepsisinden kaynaklanan bir kısa devre sonucu patladığı düşünülüyor.
Birçok kişi videonun sahe olduğunu düşünürken, Xiaomi Hindistan olayı doğruladı (videoyu değil) ve hatta adamın telefonunu yenisiye değiştirdi. Ancak şirket internette dolanan ve Redmi Note 4'ün patladığını gösterdiği iddia edilen videonun "sahte" olduğunu söylüyor.

Xiaomi: Bizim hatamız değil

Xiaomi konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Redmi Note 4'ün üçüncü parti şarj cihazı ile şarj edilmesinin cihaza fiziksel zarar verdiğini ve olayın bu nedenle gerçekleştiğini söyledi. Bir Xiaomi sözcüsü tarafından yapılan durum değerlendirmesi ise şöyle:
"Bu videonun Redmi Note 4 ile hiçbir ilgisinin olmadığını belirtmek isteriz. Yaptığımız araştırma sonrasında yanan Redmi Not 4'ün Bangalore şehrindeki bir müşteriye ait olduğunu tespit ettik. Kendisi 1 Haziran 2017'de Bangalore'da bulunan Poorvika mağazasından bir Redmi Note 4 almıştı.
Telefonu 17 Temmuz 2017'de evinde arızalandı, ardından aynı gün içerisinde bahsi geçen Poorvika mağazasına götürdü. Olay hakkında bilgi sahibi olduktan sonra en kısa sürede cihazı geri aldık. Kapsamlı bir teknik araştırma yaptıktan sonra, hasarın müşterinin kullandığı hatalı bir üçüncü parti şarj cihazına bağlı olduğunu tespit ettik. Buna ek olarak, telefonda fiziksel hasarın belirtileri de vardı."
Sonuç olarak şirket olayın doğru olduğunu kabul ediyor ancak patlama videosunun gerçek olmadığını söylüyor. Ayrıca videoyu yayınlayan blog sayfasıyla ilgili yasal işlem başlatılması da söz konusu. Telefon hatalı kullanım sonucu hasar görmesine rağmen Xiaomi, yine de adamın cihazını bu hafta başlarında yeni bir Redmi Note 4 ile değiştirdi. Şirket müşterilere yalnızca orijinal şarj cihazlarını ve aksesuarlarını kullanmalarını tavsiye ediyor. Aşağıdaki video aracılığıyla patlama olayını izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8130 kez okundu.
21 kişi, toplam 22 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, şarj ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim