Anlık Bildirim

Yapay zekâ alanında Samsung’dan önemli bir satın alım

Yapay zekâ teknolojileri artık firmaların yarıştığı bir alan haline geldi. İşe yarar bir teknoloji geliştiren girişimler eninde sonunda bir teknoloji devinin bünyesine katılıyor.

Samsung’un yapay zekâ alanında son dönemde yaptığı hamleler oldukça dikkat çekici. Galaxy S9 serisinde yapay zekâ birimi ve yapay zekâ tabanlı bir arayüz kullanacağı iddiaları güçlenen firma önemli yatırımlar yapıyor.

Fluenty ne tür teknoloji geliştiriyor?

Geçtiğimiz aylarda önemli bir firmaya yatırım yapan Samsung şimdi de bir satın alım gerçekleştirdi. Gelen bilgilere göre Samsung aynı zamanda hemşehrisi olan Fluenty adındaki yapay zekâ girişimini satın aldı.

Fluenty girişimi, arama motoru devi Naver ve Daum’dan ayrılan geliştiriciler tarafından 2015 yılında kuruldu. Girişim yapay zekâ destekli en iyi metin cevaplama sistemini geliştirdiğini belirtiyor. Bu hizmet KakaoTalk, Telegram, Facebook Messenger ve Line gibi platformları da destekliyor.

Samsung’un amacı Bixby’yi sadece akıllı telefonlarda değil televizyonlardan beyaz eşyaya, akıllı hoparlörlere kadar çok geniş bir alanda kullanmak. Bu yüzden de büyük yatırımlar yapıyor. Geçtiğimiz ay tüketici elektroniği ve mobil bölüm altında bulunan Ar-Ge merkezleri birleştirilmiş ve Samsung Research adını almıştı. Ayrıca yeni bir yapay zekâ merkezi de kurulmuştu.

Bu bakımdan Fluenty teknolojileri daha çok firmanın Bixby asistanının geliştirilmesinde kullanılacak. Halen Güney Kore dili hariç sadece İngilizce destekleyen ve hızlı bir gelişime ihtiyacı olan Bixby için yeni satın alımlar gelecek gibi görünüyor. Samsung ayrıca Kakao Talk ile ortaklık yaparak yapay zekâ konusunda teknoloji paylaşımına da başladı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim