Anlık Bildirim


Son dönemde dünya ekonomisinde yaşanan sıkıntılar, global hacimde satış yapan üreticileri de yakından etkiliyor. Apple'ın bu yıl iPhone satışlarında yüzde 30 gerileme yaşayacağına dair raporlar, yatırımcıları da tedirgin etmeye başladı. Firmanın uzun bir aradan sonra ilk kez bir çeyrekte düşüş yaşaması bekleniyor. 

Geçen yıl ilk çeyrekte Apple, 61 milyon iPhone satışı gerçekleştirmiş ve 58 milyar dolar gelir elde etmişti. Yapılan analizlere göre bu yıl ilk çeyrekte 53-55 milyon arasında iPhone satışı öngörülüyor. Gelir olarak ise tahminler 55-57 milyar dolar arasında toplanıyor. Bu analizler genelde profesyonel uzmanların ve konsensusların elinden çıkıyor. Bazı amatör analiz uzmanları ise Apple'ın gelirlerinin artış göstereceğini tahmin ediyor. Tüm bunların yanında, Apple'ın faaliyet karı rekoru kıracağını belirtenler de mevcut. 

iPhone satışlarının vites küçülteceğine dair tahminler giderek çoğalıyor. Bu tür haberleri ilk olarak tedarik zinciri firmalardan duymuştuk. Daha sonra ise analiz uzmanları, raporlarında yer vermeye başladı. Genelde yılın ilk aylarında yeni amiral gemi beklentisi oluştuğu için, tüketici ilgisi biraz azalıyor ve satışlar düşüyor ancak Apple, bu düşüşten etkilenmemeyi başarıyordu. Uzmanlar, piyasanın artık iPhone modellerine doyduğunu düşünüyor. Bu bakımdan Apple, 4 inçlik bir ara model ile nabız yoklamaya çalışacak. Apple'ın mali tabloları önümüzdeki saatlerde açıklanacak. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3727 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
iphone 7, iphone 5se ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim