Anlık Bildirim

Yeni PS4 Pro güncellemesi ile oyunlar eski TV'lerde daha net görünecek

Sony yeni sistem güncellemesi ile PS4 Pro için supersampling modu isimli yeni bir özellik sunarak 4K için tasarlanan oyunların eski TV'lerde daha net bir görüntü sunmasını sağlayacak.
Sony PS4 Pro, 4K oyun ve eğlence deneyimi için tasarlanmış bir cihaz ancak henüz 4K TV'ye sahip olmayan kullanıcılar ne olacak? Açıkçası bu, PS4 Pro'nun sunduğu özelliklerden tam olarak faydalanamayacakları anlamına geliyor ancak iyi haber şu ki Sony buna çözüm bulmak için bazı çalışmalar yapıyor.
Sony, PlayStation Blogu'nda yapılan bir açıklamada konsol için “supersampling modu” adlı özelliği sunacak yeni bir güncelleme duyurdu. Bu da 4K için tasarlanan oyunların TV'nizin çözünürlüğü ile eşleşecek şekilde uyarlanacağı (downscale) ancak aynı zamanda daha net bir görüntü sunacağı anlamına geliyor.

HDTV'lerde daha berrak görüntü elde edilecek

Sony konuyla ilgili blog yazısında "PS4 Pro kullanıcıları Ayarlar menüsü altında, HDTV'ye (yani 1080p veya daha az) sahip olanların bazı PS4 oyunlarını oynarken gelişmiş görsel deneyimden yararlanmalarını sağlayacak yeni bir "supersampling modu" görecekler. Supersampling modu ile 4K TV'ye bağlandığında daha yüksek çözünürlükte render edilen oyunlar HDTV'ye uyarlanarak (downscale), PS4 Pro sahiplerinin 4K TV'ye sahip olmasalar bile görüntü berraklığını artırmanın avantajlarından yararlanabilecekler" dedi.
Sony ayrıca, "PS4 Pro Enhanced" özellik seti aracılığıyla zaten supersampling kullanan bazı oyunların olduğunu ancak yeni güncellemeyle bu özelliği kullanmayan oyunların bile supersampling avantajlarından yararlanmasının mümkün olacağını belirtti. Yeni 5.50 sistem güncellemesi için beta süreci başlamış durumda. Final sürümü ise önümüzdeki günlerde dağıtıma çıkacak.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim