Anlık Bildirim

Yeni Tesla Roadster, 1000 kilometrenin üzerinde menzil sunacak

Yeni Tesla Roadster'ın elektrikli araç pazarını alt üst edeceğine inanan Elon Musk, aracın menziliyle ilgili gelen bir soruya "Tesla Roadster'ın menzilin 1000 km'nin üzerinde olacak" yanıtını verdi.

Yeni Tesla Roadster, 1000 kilometrenin üzerinde menzil sunacak Tam Boyutta Gör

ABD’li elektrikli araç üreticisi Tesla, 2019’un ilk çeyreğinde tahmin edilenin iki katı zarar açıklasa da emin adımlarla yoluna devam ediyor. Model Y’nin tanıtımıyla birlikte Elon Musk’ın hep sözünü ettiği “S,3,X,Y” ifadesini tamamlayan şirketin en çok merak edilen otomobili hiç şüphesiz Tesla Roadster. Elon Musk, yeni nesil Tesla Roadster’ın menziliyle ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

Tesla, geçtiğimiz günlerde Model S ve Model X serilerinin yeni versiyonlarını üretmeye başladıklarını duyurmuş, bu versiyonlarda daha verimli motorlar kullandıklarını açıklamıştı. Bu güncelleme menzile %10 artış olarak yansımış, Long Range Model S’in menzili 600 km’ye, Model X’inki de 523 km’ye çıkmıştı. Bu modellerdeki iyileştirmenin ardından gözler Tesla Roadster’a çevrildi. Elon Musk, yeni nesil Roadster ilgili sorulan bir soru üzerine aracın 1000 kilometrenin üzerinde menzile sahip olacağını belirtti.

Elon Musk, yeni nesil Tesla Roadster’ı ilk kez görücüye çıkardığında aracın 997 kilometre menzile sahip olacağını belirtmişti. Şimdi de menzilin 1000 km’yi aşacağı bilgisi geldi. Tesla’nın üzerinde çalıştığı yeni pil teknolojileri göz önüne alındığında bu değerin daha da yukarılara çıkabileceği düşünülüyor. 10.000 Nm’lik tekerlek torku, 1.9 saniyelik 0-100 km/s değeri ve 402 km/s maksimum hız da yeni Tesla Roadster’ın sahip olacağı söylenen özellikler arasında. Elon Musk’ın “Elektrikli araçların gücünü herkese göstereceğiz” dediği yeni Roadster gerçekten de elektrikli araç dünyasına yeni bir soluk getirecek gibi görünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8148 kez okundu.
17 kişi, toplam 17 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Tesla, elektrikli araçlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim