Anlık Bildirim

Yeni Windows işletim sistemi sızdırıldı

Microsoft’un yoluna sadece Windows 10 ile yola devam edeceğini düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Firma kapalı kapılar ardında yeni bir versiyonun denemesini yapıyor.

Microsoft’un geçmiş yıllardaki bölünmüşlüğü bir kenara bırakarak Windows 10 çatısı altında tüm cihazları bir araya getirme gayreti herkesin malumu. Bununla birlikte perde arkasında yeni bir proje masaya yatırılmış durumda. İlk görseller sızmaya başladı.

Yeni bir proje

Microsoft’un yeni işletim sistemi Windows Cloud adını taşıyor. Sistem ile ilgili ilk detaylar Windows 10 Creators Update önizleme yapılarında çıkmıştı. Görseller ile de projenin ilerlemiş bir aşamada olduğu anlaşılıyor.

Windows Cloud OS işletim sistemi Windows 10 ile benzer bir arayüze sahip. Farkı ise sadece evrensel uygulamaları çalıştıracak olması. Evrensel uygulamalar bilindiği üzere Windows 10 ve Windows 10 mobil için tek bir çekirdek üzerinde geliştirilen uygulamalar. Bunlar cihaza göre kendisini optimize edebiliyor. Yani ARM desteği mevcut. Bu bakımdan Windows Cloud OS de ARM desteği sunacaktır. Bu noktada Windows RT dönemi aklımıza geliyor.

Microsoft’un Chrome OS ile rekabet edecek bir versiyon üzerinde çalıştığı zaman zaman gündeme geliyordu. Windows Cloud OS adındaki yeni platform buna işaret ediyor olabilir. ARM tabanlı dizüstü modelleri ve evrensel uygulama desteği ile Microsoft yeni bir akım başlatabilir. Şimdilik detaylar bu kadar. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
22436 kez okundu.
24 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim