
Tüm dünyada toplamda 250 milyondan fazla satılan Android sayısı yazılım korsanlarının da dikkatini çekiyor. Son olarak 5 milyondan fazla cihaza bulaşan 13 zararlı uygulamanın ortaya çıkarılmasından sonra yeni bir zararlı yazılımın daha uyarısı yapıldı.
Symantec tarafından yapılan açıklamaya göre RootSmart adlı bir yazılım Android cihazının root haklarını elde ederek cihazı Android.Bmaster botnet ağına bağlıyor. Yazılımı ilk olarak keşfeden North Carolina üniversitesi araştırmacıları oldu.
İlginizi Çekebilir

RootSmart Android 2.3.4 sürümü öncesi cihazlarda etkili oluyor. Yazılım cihazda pasif halde bekliyor ve giden arama gibi bir tetikleyiciyle harekete geçiyor. Komuta kontrol sunucularına bağlanan RootSmart kullanıcının işletim sistemi, IMEI gibi pek çok farklı bilgiyi transfer ediyor. Ardından GingerBreak adlı bir zararlı kodu indirerek telefona kuruyor.
GingerBreak de telefonun root haklarını elde ederek DroidLive gibi başka yazılımları indirerek telefona kurmaya çalışıyor. Root hakkını elde edemezse yazılım bu kez kullanıcıdan kurma izni istiyor. Mayıs 2011 tarihinden bu yana tüm Android güncellemelerinde GingerBreak'e karşı bir güvenlik yaması bulunuyor.
Genelde Çin'de görülen zararlı yazılım, izinsiz SMS atma, video ve çağrı servislerine bağlanma gibi girişimlerde bulunuyor. RootSmart aynı sistem uygulamaları gibi adlandırma etiketi altına girdiği için farkedilmesi de zor oluyor.
Symantec 11 000 Android cihazına yazılımın bulaşmış olduğunu tahmin ediyor. Günlük 1600$-9000$ arası sahiplerine para kazandırdığı belirtiliyor.
Bir Google sözcüsü ise Android Market'te bu yazılımın var olmadığını üçüncü parti uygulamalar vasıtasıyla bulaştığını açıkladı. Google, Bouncer adlı zararlı yazılım tarama hizmeti sayesinde Android Market uygulamalarını yakından takip ediyor.
Yorum Yaz Paylaş Tweetle Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:



darkaura
7 saat önce
isigin sirkadyen ritim uzerindeki etkilerini dolasiyla insan psikolojisini ve hormonel dengesini nasil degistirebildigini bilen sirketler, kisiler alir. aksam vakti 1 dolarlik soguk beyaz led ampulun altinda oturdugu icin gece uyuyamiyan cok insan var ve bunun neden oldugunun farkinda bile degilller. buyuk sirketlerin duvardaki boyanin renginden arkada calan muzige kadar is verimliligini artirmak icin ofis tasarimina verdikleri onemi dusunursek bu urun kendine pazar bulacaktir.
Cok garip ve luzumsuz bi komplo teorisi bence cunku amerikada buyuk firmalarin saman altindan bisiler yapip yapmadigini denetleyen cesitli kuruluslar ve sahislar var evet bildigimiz sahis cunku bunlar buyuk sirketlerin gaflarini yada yapiyosa 3 kaatlarini aciga cikarip milyon dolarlik gelir elde etmeye calisiyolar ... anti virus sirketlerinden suphelenmek appleden suphelenmekten daha mantikli bence kaldiki bu guvenlik aciklarinin en buyuk sorumlusu googlenin kendisi oyle kabak gibi herkese izinverirsen olacagi bu, markette yok demis ama markette ust siralara tirmanmis oyunlar bile kurmak icinbiton gereksiz izin istiyor
wait, what ?
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
5073 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
google, android