Anlık Bildirim

Apple’ın eylül ayında tanıtması beklenen iPhone 8’in donanımsal özelliklerine ve nasıl görüneceğine dair pek çok sızıntı ve tahmin yapılmış durumda. Tabi ilk iPhone’un piyasaya sürülmesinin 10.yılında satışa sunulacak olan ve Apple tarafından kendisine özel bir değer verilen yeni iPhone’un fiyatının ne olacağı da kullanıcıların merak ettiği konulardan. Analistlere göre Apple, iPhone 8’de fiyat skalasını yukarı çekecek.

 

 

Daha önce Apple Watch’un fiyatıyla ilgili oldukça yakın tahminlerde bulunan ve yeni iPhone’da kablosuz şarj teknolojisi olacağı bilgisini veren John Gruber, iPhone 8’in fiyatıyla ilgili kendi tahminlerini paylaştı. Bazı kişilerin iPhone 8’in başlangıç fiyatı olarak 1500$’ı öngördüğünü ancak bunun çok yüksek olduğunu dile getiren Gruber, iPhone 8’in başlangıç fiyatının 1200$, en üst modelin fiyatının ise 1300$ veya 1400$ olabileceğini açıkladı. İPhone 7’nin ABD’deki başlangıç fiyatının 649$ olduğu düşünülürse Gruber’ın tahminin gerçekleşmesi halinde yeni iPhone 550$ zamla birlikte gelebilir.

 

Gruber’ın; Apple'ın pazarlama bölümü başkan yardımcısı Phil Schiller ile oldukça yakın olduğu biliniyor ancak Gruber, Apple tarafından kendisine bir fiyat bilgisi verilmediği söylüyor. Gruber’ın yanı sıra Fast Company ve Credit Suisse gibi şirketlerin beklentileri de Apple’ın yeni iPhone fiyatında ciddi bir fiyat artışına gideceği yönünde.

 

Üretim Hacmi Yeni Teknolojileri Engelliyor 

John Gruber, fiyat tahmininin yanı sıra Apple’ın iPhone’larda yenilikçi olmadığı yönündeki iddialara da cevap verdi. Gruber’a göre Apple yeni bir iPhone üretimine başladığında on milyonlarca adet iPhone üretmeye başlamış oluyor ve bu dev üretim hacmi Apple’ın cihazlarına rakiplerinin eklediği kadar teknolojik yenilik engellemesine izin vermiyor.

 

Bu yoğun üretim sürecinin yeni iPhone’daki olumsuz etkisi ise kendisini OLED ekranda gösterecek. Gruber’a göre Apple yeni iPhone’da kullanılacak yeterli sayıda OLED ekrana sahip değil bu nedenle yeni iPhone’ların yüzde 30 ya da 40’lık bir bölümü OLED ekrana sahip olurken geri kalan iPhone’larda OLED ekran bulunmayacak. Apple OLED ekrana sahip iPhone’ları ‘’Plus’’ ve ‘’Edition’’ isimleriyle satışa sunacak.

 

Uygun Fiyatlı İki iPhone  

KGI Securities'den saygın Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun tahminleri ise Apple’ın bu sonbaharda üst seviye bir iPhone ile birlikte iki adet uygun fiyatlı iPhone tanıtacağı yönünde. Kuo, Apple’ın bu uygun fiyatlı iPhone’larının 700$ civarından bir fiyat etiketine sahip olacağını ve iPhone 7 ve 7 Plus’a benzer özellikleri taşıyacağını düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6234 kez okundu.
36 kişi, toplam 37 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
apple iphone, iphone 8 ve Apple
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim