Anlık Bildirim

Yılın ikinci çeyreğinde ekran kartı satışları düştü, Nvidia payını artırdı

Ekran kartı pazarında son çeyrekte yaşanan düşüşe rağmen Nvidia pazar payını artırmasını bildi. Son dönemde özellikle sistem satışları Nvidia’nın yüzünü güldürdü.

Madencilik ekipmanlarında yaşanan düşüş doğrudan ekran kartı pazarına yansıyor. Yılın ikinci çeyreğinde satışlarda azalma var. Buna rağmen Nvidia pazarda payını arttırmayı başardı.

Nvidia kazançlı çıktı

Analizlere göre yılın ikinci çeyreğinde 3.2 milyar dolarlık sistem içinde veya bağımsız ekran kartı satışı yapıldı. Sistem içerisinde ekran kartı satışı 20 milyon iken, harici ekran kartı satışı 11 milyon civarında oldu. Özellikle harici kart satışlarında önemli bir düşüş gözleniyor.

Ekran kartı tarihinde en yüksek satış 1999 yılında 114 milyon ile görülmüş. 2017 yılında ise bu rakam 52 milyon olmuş. Bugüne kadar toplamda 2 milyar civarında ekran kartı satıldığı ifade ediliyor.

 

Tedarikçi bakımından önceki çeyreğe göre AMD 4 puanlık bir düşüş yaşamış. Nvidia ise 4 puanlık bir artış görmüş. Bir önceki yıla göre ise düz bir çizgi izledikleri görülüyor.

AMD pazar payındaki kayba rağmen son 7 yılın en yüksek karını elde etmeyi başarmıştı. Elbette yüksek seyreden fiyatlar kara doğrudan etki etti. Buna karşısında Nvidia’nın da satışlarını arttırdığı görülüyor. Yıl sonuna kadar bu rakamlarda önemli bir değişiklik olması beklenmiyor.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim