Anlık Bildirim

Yollardaki elektrikli otomobillerin sayısı 2 milyona ulaştı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından yayınlanan rapora göre dünya genelinde kullanılan elektrikli otomobillerin sayısı 2 milyona ulaştı. Üstelik bu rakam hızla artmaya devam ediyor.
Elektrikli otomobil teknolojilerinin hızla gelişmesi ve devletlerin sunduğu teşvikler nihayet sonuç vermeye başladı. Dünya genelinde elektrikli otomobil satışları hızla artmaya devam ediyor. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından yayınlanan rapora göre, kullanımdaki elektrikli otomobillerin sayısı geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 60 arttı.
Bu artışa rağmen elektrikli otomobiller dünyadaki otomobillerin sadece yüzde 0.2'sini oluşturuyor ancak bu durumun hızla değişmesi bekleniyor. Zira dünya genelinde elektrikli otomobil satışları hızla artıyor ve bu artış hızı korunduğu taktirde elektrikli otomobiller yakın gelecekte otomobil pazarında önemli bir yer tutmaya başlayacak.
Uluslararası Enerji Ajansı'nın raporuna göre dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarı Çin. Dünya genelinde satılan elektrikli otomobillerin yüzde 40'ı Çin'de satılyor. Bu alanda açık ara lider olan Çin, en yakın takipçisi olan ABD'yi ikiye katlamış durumda.
IEA'nın raporunda dikkat çektiği bir diğer husus da kullanıcıların beğenisine sunulan elektrikli otomobil sayısının hızla artması. Başta Mercedes, Volkswagen ve Hyundai gibi otomotiv devleri olmak üzere birçok otomobil üreticisi elektrikli otomobil sayısını hızla arttırıyor.
Elektrikli otomobil alanının büyümesine öncülük eden Tesla da bu alana önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Şirketin bugüne kadar ürettiği en uygun fiyatı otomobil olan Model 3 için şimdiden 500 binden fazla rezervasyon yapılmış durumda.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2545 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobiller, elektrikli araçlar ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim