Anlık Bildirim

YouTube aylık 1.5 milyar aktif kullanıcıya ulaştı

2013 yılında aylık 1 milyar aktif kullanıcı barajını aşan YouTube önemli bir kilometretaşını daha geride bıraktı. Video paylaşım devi artık aylık 1.5 milyarın üstünde aktif kullanıcıya sahip.

YouTube aylık 1.5 milyar aktif kullanıcıya ulaştı Tam Boyutta Gör
 

Google çatısı altında faaliyetlerini sürdüren video paylaşım ağı YouTube, yeni hizmetleri ve kullanıcılarına sunduğu imkanlar ile büyümeye devam ediyor. VidCon etkinliğinde platforma ait yeni rakamları paylaşan YouTube CEO’su Susan Wojcicki, YouTube’un aylık 1.5 milyar aktif kullanıcı sayısını geride bıraktığını dile getirdi.

Televizyonu Tehdit Ediyor 

Facebook ve Twitter canlı yayın imkanı ve video servisleriyle, Netflix ve benzeri içerik üreticileri ise orijinal içerikleriyle insanların izleme alışkanlıklarını değiştirip televizyonun egemenliğini kırmaya çalışsa da YouTube, televizyonu tehdit eden en önemli platform. Bu durumun altını çizen Susan Wojcicki, kullanıcıların mobil cihazlarda günde ortalama 1 saatten fazla video izlediğini ve ABD’de insanların günde ortalama 4 saat TV izlediğini dile getirdi. YouTube halen TV’nin çok daha gerisinde görünse de kullanıcıların bilgisayar üzerinden günde kaç saat video izlediği bilinmiyor.

Wojcicki ayrıca halihazırda 37 orijinal içeriğe sahip olan YouTube Red’in neredeyse çeyrek milyar kullanıcı tarafından izlendiğini dile getirdi ve 12 adet yeni yapımın YouTube Red’e ekleneceğini duyurdu. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim