Anlık Bildirim

YouTube görüntü oranı kısıtlamasını kaldırdı

YouTube artık yüklenen video görüntü oranı ne olursa olsun en iyi izleme deneyimi için optimize edecek ve boşluk kalan kenarlarda ortaya çıkan siyah alanları kaldıracak.

YouTube platformunda 16:9 görüntü oranı haricinde bir oran taşıyan videoların oynatılması esnasında kenarları kaplayan siyah alan kayboluyor. YouTube görüntü oranına esneklik getirdi.

Optimizasyon yapıyor

Android için gece modu özelliğini yayınlamaya başlayan YouTube diğer taraftan rahatsızlık veren görüntü oranı kısıtlamasını da kaldırdı. Bundan sonra 16:9 oranı haricinde oran barındıran videolar ekran çözünürlüğüne göre en iyi görüntü tecrübesi için optimize edilecek. Normalde fazlalık kısımlarda ortaya çıkan siyah alan da kaybolacak.

Diğer taraftan standart oranı taşıyan videolar için de çerçevenin kenarındaki beyaz boşluğun küçük bir kısmı daha kullanım alanı içerisine alınıyor. Böylece kalite bozulmadan oynatma alanı biraz daha büyütülüyor.

Esnek görüntü oranı özelliği gece modu ile birlikte Android ve iOS uygulamalarında kullanıma sunuldu. Web platformuna da yavaş yavaş dağıtıma başladı. Önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılarda varsayılan olacak.

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim