Anlık Bildirim

Youtube'un yeni sorunu, çocuk aşısına karşı olan kanallar

YouTube hizmet koşullarını ihlal eden uygunsuz, tehlikeli veya komplo teorileri içeren kanallara karşı mücadele etmeye devam ediyor. Şirketin yeni hedefi ise çocuk aşısına karşı yayınlanan videolar.

Youtube'un yeni sorunu, çocuk aşısına karşı olan kanallar Tam Boyutta Gör

Komplo teorilerinin ve diğer yanlış bilgilerin yayılmasını kolaylaştırdığı için ateş altında olan YouTube, aşı karşıtı söylemleri destekleyen kanallarda reklam yayınlamayacağını açıkladı. Google'ın sahip olduğu video devi, söz konusu kanalların para kazanma programındaki "tehlikeli ve zararlı" içerik kapsamına girerek reklamcılık politikasını ihlal ettiklerini belirtiyor.

Youtube katı kurallar uyguluyor

YouTube tarafından yapılan açıklamada: "Hangi reklamların görünmesine izin verdiğimizi yöneten katı politikalarımız var ve aşılama karşıtı içeriği destekleyen videolar bu politikaların ihlalidir. Bu politikaları özenle uyguluyoruz ve onları ihlal eden bir video bulursak, hemen harekete geçip reklamları kaldırıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Youtube'un yeni sorunu, çocuk aşısına karşı olan kanallar Tam Boyutta Gör

Aşı karşıtı olanlar, aşıların çocuklar için bir şekilde güvensiz olduklarını ileri süren iddiaları, YouTube ve diğer platformlarda yaymaya çalışıyorlar. Ancak çocukluk çağı aşılarının hastalık salgınlarını önlemede hem güvenli, hem de etkili olduğuna dair çok büyük bilimsel ve tıbbi kanıtlar olduğu da bir gerçek. Bunun yanında Youtube bu gibi komplo teorileri videoları için de Wikipedia makalelerine linkler vermeye başladı. Örneğin, YouTube'daki aşılama önleme videoları artık izleyicileri Wikipedia'nın "Aşılanmada tereddüt" makalesine yönlendiriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4787 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
video, youtube ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim