Anlık Bildirim

Yüksek kapasite isteyenlere 4TB 850 EVO SSD

Samsung’un biraz daha düşük maliyetli SSD ürünlerini içeren 850 EVO serisi, şimdiye kadar ki en yüksek kapasiteye sahip oldu. 4TB seçeneği, pek çok kullanıcıyı cezbedecektir.

NAND bellek alanında yaptığı yatırımların karşılığını fazlasıyla alan Samsung, her yıl yeni teknolojilerle SSD ürünlerini daha da geliştiriyor ve pazara sunuyor. Uzun süredir piyasada bulunan ve beğeni toplayan 850 EVO SSD serisi, en yüksek kapasiteli üyeye kavuşuyor.

Samsung, bilindiği gibi 3D V-NAND bellek teknolojisi ile oldukça büyük adımlar attı. Micron gibi önemli rakiplerinin henüz 3D NAND bellek teknolojisine geçmemiş olması, Samsung’un elini güçlendirdi. Intel ve Toshiba gibi rakiplerinin ise maliyeti korumak adına bu yıla düzlemsel NAND bellekler ile başlaması da, firma için ikinci bir avantaj oldu.

Samsung şimdiye kadar son kullanıcı tarafında 2. nesil 3D V-NAND bellek modülleri kullanmaktaydı. 32 katmana kadar istiflenebilen bu modüller ile en fazla 2TB kapasiteler mümkün oluyordu. Şimdi 48 katmana kadar istiflenebilen 3. nesil V-NAND modüller geliştirildi ve artık 2TB üzerine çıkılabiliyor.

Samsung söz verdiği gibi, ilk olarak 850 EVO SSD serisine 4TB kapasiteleri getirdi. Sonbahar aylarında ise 850 PRO SSD serisinde 4TB kapasite görebileceğiz. SATA 3 tabanlı yeni üye ayrıca MEX kontrolcüsü ile birlikte geliyor. 3 adet ARM çekirdeği barındıran MEX kontrolcüsü, sürücünün performansını ve kullanım ömrünü de uzatıyor.

2TB kapasiteli modelde sürekli yazma hızlarında 500MB/s, sürekli okuma hızlarında 540MB/s seviyesine çıkılıyordu. Ayrıca 90 000-100 000 arasında da IOPS performansı elde ediliyordu. Yine yazma-silme döngü oranları da oldukça yüksek seviyelerdeydi.

Yüksek kapasiteli SSD arayanlar için iyi bir alternatif olacak Samsung’un yeni 4TB kapasiteli SSD modeli, 1349$ başlangıç fiyatına sahip. Arama motorlarında 1500$ seviyesine kadar çıkıyor. En düşük seviyeyi baz aldığımızda, GB başına 32 cent gibi bir fiyatlandırma ortaya çıkıyor. Önceki yıllarda bu oran 1 dolar civarındaydı. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6330 kez okundu.
15 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung 850 evo ssd ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim