Anlık Bildirim

Yürüyerek akıllı telefon şarj etmede yeni ve daha iyi bir yöntem

Dışarı çıktığımızda telefonumuzu şarj etmek için her zaman bir elektrik prizi veya bilgisayar bulamayabiliyoruz. Bu zor durumda devreye ayakkabılarımız giriyor.
Yürüyerek akıllı telefon şarj etmede yeni ve daha iyi bir yöntem
 
Genellikle akıllı telefonlarımızı her gün şarj etmek zorunda kalıyoruz. Tabi her zaman bir elektrik prizine veya bilgisayara ulaşmamız mümkün olmuyor. Power bank'ler ise bu sorunu çözmede her zaman yeterli olmuyorlar; çünkü onları da şarj etmemiz gerek.
Wisconsin-Madison Üniversitesi'nden araştırmacılar akıllı telefonlarımızı şarj edecek yeni bir yöntem üzerinde çalışıyorlar. Bilim adamları "bubbler" adını verdikleri enerji biriktiren nesnelerle "ters elektrowetting" dedikleri yöntemi kullanıyorlar. Bu yöntemin electromanyetik, piezoelektrik veya elektrostatik'ten daha verimli olduğu söyleniyor.

Peki bu yöntem nasıl enerji üretiyor. Fonksiyonu hayata geçirmek için bubbler'lar iki bölme arasındaki basınçlı gazın olduğu yere yerleştiriliyorlar. Her adım attığımızda basınç yoluyla bu gaz hareket ediyor ve binlerce titreşim ortaya çıkararak elektrik enerjisi üretiyor. Böylece her adımımız mekanik enerjinin elektrik enerjisine dönüşmesini sağlıyor.
Makina mühendisi Tom Krupenkin'in bu konudaki açıklaması şu şekilde: "İnsanın yürümesinde yüksek miktarda enerji bulunuyor. Teorik olarak her bir ayakkabı 10 watt enerji üretebilir ve bu enerji şu an ısı olarak boşa gidiyor. Özellikle mobil cihazların enerji ihtiyaçları göz önüne alındığında yürüyerek 20 watt enerji üretmek küçümsenecek bir şey değil"
Aşağıda bu yöntemi anlatan bir video var. Ayakkabının nasıl tasarlandığını, USB girişinin nereye konumlandırıldığını bu videoda görebilirsiniz. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7011 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, şarj ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim