Anlık Bildirim

ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında

ZTE de 8 çekirdekli işlemci hazırlığında

Göreceli 8 çekirdek kavramını geçen yıl başlarında ilk kez Samsung Exynos 5 Octa yongaseti ile duymuşken, yıl sonuna doğru MediaTek gerçek 8 çekirdekli MT6592 yongasetini resmen lanse etmişti. Bu yıl ise birçok firmanın bu trende katılacağı iddia ediliyor. 

Huawei'nin gerçek 8 çekirdekli bir işlemci üzerinde çalıştığı iddialarından sonra bu kez ZTE'nin bir hazırlık içerisinde olduğu gündeme geldi. İddialara göre ZTE, yeni amiral gemi modeli olacağı belirtilen WiseFone 7550 akıllı telefonunda kendi tasarımı 8 çekirdekli bir işlemci kullanacak. 

WiseFone 7550 şimdiden bölgesel sertifika başvurularını yaptı ve Şubat sonundaki MWC 2014 etkinliğine gün saymaya başladı. ZTE'nin tasarladığı 8 çekirdekli yongaseti hakkında herhangi bir bilgi yok ancak Tegra 4 ve Snapdragon 800'den daha az enerji tüketeceği belirtiliyor. 

Samsung'un CES 2014 fuarının ardından Exynos 5 Octa 5420 yongasetini ve sonraki 8 çekirdekli yongasetlerini gerçek 8 çekirdekli hale getirecek Heterojen Çoklu İşlem - HPM desteğini dağıtmaya başlayacağı iddiasını da dikkate aldığımızda bu yıl gerçek 8 çekirdekli işlemci tasarımcıları 4'e çıkacak.

LG Odin ve Allwinner A80 ise big.LITTLE tasarımını esas alan 8 çekirdekli yongasetleri olacak. Böylece kendi işlemcisini tasarlayan firma sayısı da bir hayli artacak. Bunun tüketici tarafına olumlu olarak yansıyacağına kuşku yok. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6435 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
zte
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim