Anlık Bildirim

ABD, Alaska’da 3.000 sahte aşı kartı ele geçirdi

Geçtiğimiz perşembe günü Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Alaska’da Çin’den gönderilen 3.000 sahte aşı kartının ele geçirildiği duyuruldu.

Alaska’nın güneyinde yer alan Anchorage kentinde bulunan Gümrük ve Sınır Koruma çalışanları, geçtiğimiz günlerde Çin’den ülkeye getirilen 3.000’den fazla sahte aşı kartına el koydu.

ABD, Alaska’da 3.000 sahte aşı kartı ele geçirdi Tam Boyutta Gör

Yapılan açıklamalarda, kartların “düşük kaliteli baskısı” olduğu ancak aşı olanlara Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından verilen kartlara çok benzediği ifade edildi.

Yetkililere göre bu olay, geçtiğimiz hafta da Memphis’te bildirilen sahte aşı kartı sevkiyatının devamı olabilir. Memphis’ten bildirilen sahte aşı sertifikalarının da Çin’den geldiği iddia edilmişti.

ABD, Alaska’da 3.000 sahte aşı kartı ele geçirdi

Bölgedeki yetkililerden Lance Robinson yaptığı açıklamalarda, “Bu sahte kartların sokaklara yayılmasını engellememiz Amerikan halkının sağlığı için çok önemlidir” ifadelerini kullanırken bölgedeki bir diğer yetkili olan Kymberly Fernandez de ele geçirilen kartların gerekli yerlere gönderildiğini belirtti.

Dünya çapında sahte aşı ve sağlık kartı satışı, aşı olmak istemeyenlere satılabilmesi sebebiyle hızla artıyor. Daha önce İtalya, Meksika gibi yerlerde de sahte aşı ve sağlık kartları satışı olduğu belirtilmişti. Toplum sağlığı düşünüldüğünde ise bu konu hakkında yetkililerin önlemlerini sertleştirmesi gerekiyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim