Anlık Bildirim

İtalya'da dolandırıcılar, kripto para karşılığında sahte Covid-19 sağlık kartı satıyor

İtalya kolluk kuvvetleri, Telegram gruplarında kripto para birimleri karşılığında sahte Covid-19 sağlık kartı satıldığını ortaya çıkardı. Ayrıca, internette sahte aşı sertifikaları da satılıyor.

İtalya polisi tarafından yapılan bir soruşturmada, Telegram’da bulunan gruplarda kripto para birimleri karşılığında Covid-19 sağlık kartı satan dolandırıcılar yakalandı.

İtalya'da sahte Covid-19 sağlık kartı satılıyor Tam Boyutta Gör

Sahte Covid-19 sağlık kartı satan toplam 32 Telegram grubunda binlerce insanın sahte kartları aldığı ortaya çıktı. Reuters’a göre birçok insan dolandırıcılara kripto para ödeyerek yasayı çiğnemek ve sahte sağlık kartları almak istedi.

En az bir doz aşı olduğunu veya koronavirüs testinin negatif çıktığını gösteren sağlık kartları, İtalya’da sinemalara, spor salonlarına, müzelere ve restoranlara girilmesine izin veriyor.

Yetkililer, dolandırıcıların kartları 600 dolar değerinde kripto paralara sattığını belirtti ancak hangi kripto para birimi ile sattıklarını açıklamadı.

Sahte Aşı sertifikası ve çalınmış aşı dozları da satılıyor

Dolandırıcıların ayrıca, Darknet üzerinden kripto paralar karşılığında aşı sertifikaları ve hatta çalınmış Covid-19 aşı dozları sattığı da açıklamalar arasında belirtildi.

İtalya'da sahte Covid-19 sağlık kartı satılıyor Tam Boyutta Gör

Pandemiden en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İtalya’da şu ana kadar yaklaşık 130.000 insan hayatını kaybetti.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim