Anlık Bildirim

Meksika’da sahte aşı sertifikaları satılıyor

Nisan ayında sahte aşı sorunuyla karşı karşıya kalan Meksika’da yeni bir sorun gündemde. Ülkenin başkentinde yurtdışına seyahatlerde kullanılması için sahte aşı sertifikaları satılmaya başlandı.

Kuzey Amerika’da bulunan Meksika’nın başkentinde sahte pasaport, kimlik, doğum belgesi, ehliyet satmasıyla ünlü olan bir bölgede yeni bir hizmet ortaya çıktı. Yurtdışı seyahatlerde kullanılmak üzere sahte aşı sertifikaları satılmaya başlandı.

Meksika’da sahte aşı sertifikaları satılıyor Tam Boyutta Gör

Satıcılardan birinin ifadelerine göre, hemen seyahat etmek isteyen tam aşılanmamış insanlar veya oldukları aşının kabul edilmediği insanlar en büyük müşterileri. İsminin Cris olduğunu söyleyen adam ayrıca, “Çin aşısı (Sinovac) olanları, Pfizer veya Sputnik V’e çeviriyoruz” ifadelerini kullandı.

Meksika’da sahte aşı sertifikaları satılıyor Tam Boyutta Gör

Gelen haberlere göre satıcılar yakınlarda dolaşan polislere aldırış etmiyor ve sahte aşı sertifikalarını 55 dolar ila 100 dolar arasında satıyor. Resmi aşı sertifikalarında, tarandığında sizi tamamen aşı olunduğunu onaylayan bir devlet sayfasına yönlendiren bir QR kod bulunuyor. Satıcılar bu koda bir çözüm yolu bulduklarını iddia etse de bunun işe yarayıp yaramadığı henüz belli değil.

Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Sinovac, Cansino, Sputnik V ve Johnson & Johnson aşılarının kullanıldığı ülkede şu ana kadar 21 milyon kişiye tam aşı yapıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim