Anlık Bildirim

ABD, Apple’ı kurtarmadı: Apple Watch satışı resmen yasaklandı!

Apple’ın Masimo’ya ait patenti Watch Series 9 ve Ultra 2 saatlerinde ihlal ettiği ortaya çıkarken ürünler ABD’de yasaklanmıştı. Şimdi ise Biden yönetimi kararı veto etmeyi reddetti.
ABD, Apple’ı kurtarmadı: Apple Watch satışı resmen yasaklandı! Tam Boyutta Gör
ABD Başkanı Joe Biden, tıbbi izleme teknolojisi şirketi Masimo'nun şikayeti üzerine bir hükümet mahkemesinin Apple Watch'ların ithalatını yasaklama kararını veto etmeyi reddetti. Patent ihlalinden sonra Apple’ın ABD’de satışları durdurmasına karar verilmişti ve Biden’ın bu kararı veto etme yetkisi bulunuyordu. Ancak bu bekleyiş gerçekleşmemiş oldu.

Apple’ın patent ihlali kesinleşti

Nihayetinde ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu'nun (ITC) kararı 26 Aralık'ta (bugün) yürürlüğe girecek ve kan-oksijen seviyelerini okumak için patent ihlali yapan teknolojiyi kullanan Apple Watch'ların ithalatını ve satışını yasaklayacak. Bu karar ABD için geçerli olacak. Apple, 2020 yılında Series 6 modelinden başlayarak akıllı saatlerine nabız oksimetresi özelliğini dahil etmişti.

Son gelişmeler neticesinde ITC'nin kararı 26 Aralık'ta kesinleşmiş olurken Apple, yasağı ABD Federal Temyiz Mahkemesi'nde temyize götürme seçeneği bulunuyor. Şirket geçtiğimiz haftadan bu yana Series 9 ve Ultra 2 akıllı saatlerinin ABD'deki satışlarını durdurmuştu. Yasak, satılmaya devam edecek olan daha ucuz bir model olan Apple Watch SE'yi etkilemiyor. Daha önce satılan saatler de yasaktan etkilenmeyecek. Masimo, Apple'ı çalışanlarını işe almak, nabız oksimetre teknolojisini çalmak ve popüler Apple Watch'a dahil etmekle suçlamıştı.

ABD bu sefer Apple’ı kurtarmadı

Bununla birlikte geçmiş yıllarda ABD yönetimi Apple’ı benzer bir durumdan kurtarmıştı. Eski Başkan Barack Obama döneminde Apple ile Samsung arasındaki patent anlaşmazlığında Apple'ın iPhone ve iPad'lerine yönelik ithalat yasağı kaldırılmıştı. 2013 yılından bu yana ise hiçbir ABD başkanlık yönetimi ITC kararını veto etmedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28380 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
patent, ABD ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim