Anlık Bildirim

ABD, çip arzındaki sıkıntıların devam edeceğini söyledi

ABD Ticaret Bakanlığı, sektördeki birçok şirketle yaptığı anketin sonucunda çip arzının talebi karşılayamamasının etkilerini ve konuya dair gelecekteki olası durumları paylaştı.

ABD, çip arzındaki sıkıntıların devam edeceğini söyledi

ABD Ticaret Bakanlığı, küresel çip krizinin şimdiye kadarki genel etkilerini ve gelecekteki durumuna dair bir rapor yayınladı. Geniş çaplı bir anket düzenleyen bakanlık, çip krizinin en iyi ihtimalle bu yılın ikinci yarısında normale dönebileceğini belirtti.

Arz sabit kalıyor ancak talep artıyor

Bakanlığın düzenlediği ankete neredeyse tüm büyük yarı iletken üreticileri ve büyük otomobil üreticileri de dahil olmak üzere 150'den fazla şirketin katıldığı açıklandı. Ankete göre çip krizi özellikle geniş bant şirketlerine, otomobil ve tıbbi cihaz üreticilerine zarar verdi. Ayrıca yarı iletkenlere olan talep 2021 yılında 2019 yılına göre %17 daha yüksek olduğu sonucuna varıldı.

Ankete katılan yarı iletken üretim şirketleri, tesislerinin çoğunun %90 veya üzerinde kapasitesiyle çalıştığını söyledi. Bu sebeple yeni üretim tesisleri açılmadığı sürece arz artan talebi karşılamaya yetmeyecek.

Bakanlık daha önceden gerçekleştirilen yatırımlar sayesinde bu yıl içinde açılacak olan yeni tesislerin arz konusundaki sıkıntıları çözmeye yetmeyebileceğini bu sebeple daha büyük yatırımlara ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bakanlığın açıklamasında ayrıca ABD'de yaşanan enflasyonda çip krizinin de etkilerinin gözlemlendiği belirtilirken otomobil üreticilerinin geçen yıl beklenenden yaklaşık 8 milyon daha az otomobil ürettiği söylendi. Bu durumun da 210 milyar dolardan fazla gelir kaybına yol açtığı aktarıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim