Anlık Bildirim

Amerika’da bir şehir vergi ödemelerinde Bitcoin kabul etmeyi planlıyor

Yapılan açıklamalara göre Amerika Birleşik Devletleri’nin Tennessee eyaletinde bulunan Jackson şehri, vergi ödemelerinin Bitcoin ile yapılmasına izin vermeyi planlıyor.

Belediye Başkanı Scott Conger’in bugün yaptığı açıklamada Tennessee eyaletinin sekizinci en büyük şehri olan Jackson’daki vatandaşların emlak vergilerini Bitcoin (BTC) ile   ödenmesi üzerinde çalışıldığını duyurdu. Conger’ın şehri kripto para merkezine dönüştürmeyi amaçladığı da gelen bilgiler arasında.

Conger, paylaştığı başka bir tweet ile doların değer kaybetmesi konusundaki endişelerini de dile getirdi. Başkan, “Neden enflasyonu kabul ediyoruz? Neden federal hükümetten daha fazlasını talep etmiyoruz? Son iki yılda %6.3, hayatım boyunca ise %172.8. Her yıl dolarımız değersizleşiyor” ifadelerini kullandı. Ülkenin hazine bakanı Sara Eisen da yakın zamanda yaptığı bir röportajda enflasyonun birkaç ay daha yükseleceğini söylemişti.  

ABD'de bir şehirde vergilerin Bitcoin ile ödenmesi planlanıyor

Kripto devrimine öncülük etmek isteniyor

Başkan Cogner, kripto devrimine öncülük etmek istiyor. Kripto paraları Jackson şehrinin ekonomisine entegre etmek istediğini ilk olarak nisan ayında açıklamıştı. Aynı ay içerisinde de blokchain ekibini kurmuştu. Conger, bu yılın başlarında Bitcoin ile vergi ödemesi yapılması konusunda öneride bulunan Miami şehrinin belediye başkanı Francis Suarez’in izinden gidiyor. Suarez ayrıca, Çin’den ayrılan madencileri ülkeye çekerek Miami’nin bir madencilik merkezine dönüşmesini istediğini belirtmişti.

 

Tennessee ve Florida dışında Texas ve Wyoming eyaletleri de kripto para merkezi olmaya çalışan eyaletler arasında yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim