Anlık Bildirim

ABD, enerji arzını karbondan arındırmayı hedefliyor

ABD Enerji Bakanlığı, güneş enerjisi alanındaki verimin arttırılması üzerine Solar Futures Study raporunu yayınladı. Raporda karbonun genel enerji arzından nasıl arındırılabileceğinden bahsediliyor.

ABD'de karbonsuz enerji için harekete geçti Tam Boyutta Gör

ABD Enerji Bakanlığı (DOE), bugün güneş enerjisiyle ülkenin elektrik şebekesini karbondan arındırmanın nasıl gerçekleşebileceği üzerine Solar Futures Study raporunu yayınladı. Çalışma, 2035 yılına kadar güneş enerjisinin bütün ülkenin elektriğinin %40'ını fiyatları yükseltmeden karşılayabileceğini gösteriyor. Öte yandan bu şekilde 1,5 milyon insanın istihdam edilmesi de mümkün. 

2050 yılında tüketilenden çok enerji üretilebilir 

Güneş enerjisi 2020 yılında ABD'deki mevcut enerji arzının yalnızca %3'ünü sağlıyordu. DOE'nin Ulusal Yenilenebilir Enerji Laboratuvarı tarafından hazırlanan Solar Futures Study, güneş enerjisi kapasitesi uygun biçimde arttırıldığı takdirde şebekeye 1000 GW güç sağlayabileceğini söylüyor. Bununla birlikte 2050 yılına kadar bu gücün 3000 GW'a ulaşması halinde ABD'deki tüm konut ve ticari binalarda tüketilenden fazla elektrik üretilebilecek. 

Karbondan arındırılmış enerji

Çalışma, güçlü bir karbondan arındırma politikasının yanı sıra büyük miktarda yenilenebilir enerji kaynakları, büyük ölçekli elektrifikasyon ve şebeke modernizasyonu da öneriyor. Diğer yandan çalışmanın temel bulguları şöyle sıralanabilir: 

  • Karbondan arındırılmış bir enerji sektörü, sektörler arası milyonlarca iş imkanı yaratacak. Öngörülen ise 2035 yılına kadar 500 bin ila 1,5 milyon arasında istihdamın yaratılması. 
  • Depolama tesisleri ve invertörler geliştirilerek şebeke esnekliği arttırılacak ve güneş enerjisi ABD'nin her yerine taşınabilir hale gelecek. 
  • Yenilenebilir tabanlı bir şebeke kayda değer ölçüde sağlık maliyeti tasarrufu sağlayacak. Azalan karbon emisyonları ve iyileştirilmiş hava kalitesiyle, ABD'de yurttaşlarının sağlık için ayırdığı milyarlarca dolar tasarruf edilebilecek. 
  • Son olarak da güneş enerjisinin geliştirilmesiyle beraber diğer yenilenebilir enerji üretme biçimleri de kayda değer bir şekilde artış gösterecek. Burada bir nevi yenilenebilir enerjinin trend haline gelmesi ve enerji üretim sektörünü biçimlendirmesi söz konusu. 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim