Anlık Bildirim

ABD’deki bir hayvanat bahçesinde nadir görülen “albino” timsahlar doğdu

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Wild Florida hayvanat bahçesinde iki adet oldukça nadir görülen albino timsah doğdu. Hayvanat bahçesi, bu timsahları sosyal medya üzerinden dünyaya gösterdi.

Dünya üzerindeki albino timsahların sayısının 200’den daha az olduğuna inanılıyor. Oldukça nadir görülen bu hayvanlar, yeşil yerine tamamen beyaz bir cilde sahipler. Geçtiğimiz günlerde de iki yeni albino timsah daha yumurtadan çıkarak dünyaya geldi.

Bu iki minik timsah ABD’nin Florida eyaletinde bulunan Wild Florida hayvanat bahçesinde görüldü ve sosyal medya üzerinden dünyaya gösterildi.

ABD'de nadir görülen albino timsahlar doğdu Tam Boyutta Gör

"İnsanlar timsahları korkunç canavarlar olarak görmemeli"

Wild Florida’nın kurucu ortağı Sam Haught timsahlarla ilgili şunları söyledi: “Ne kadar havalı olduklarını gördüğünüzde şok olacaksınız. Bu minik timsahlar, insanların timsahları korkunç canavarlar olarak görmek yerine onlara biraz ilgi duymalarını sağlayabilir.

Yeni doğan bu timsahların ebeveynleri ise 27 yaşındaki Snowflake ve 16 yaşındaki Blizzard isimli iki albino timsah. Yeni doğan iki yavru albino timsah ise Snowflake ve Blizzard’ın dünyaya getirdiği ikinci albino yavru çifti.  

ABD'de nadir görülen albino timsahlar doğdu Tam Boyutta Gör

 Uzmanlar, albino timsahların pigmentlerinin eksik olmasından dolayı kamuflajlarını kaybettiklerini ve bu sebeple de vahşi doğada hayatta kalmalarının oldukça zor olduğunu belirtiyorlar.

Sam Haught, bu timsahların kontrollü bir şekilde yaşaması gerektiğini savundu ve gerekli doğal ortamın sağlanması için tüm gerekenleri yaptıklarını ifade etti.  

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim