Anlık Bildirim

ABD’de bir adam kendisinden Bitcoin çalan çocukların ailesini dava etti

Amerika Birleşik Devletleri’nin Colorado Eyaleti’nde yaşayan bir adam, iki çocuğun 2018’de kendisinden Bitcoin (BTC) çaldığını iddia ederek çocukların ailesini dava etti.

ABD’nin Colorado eyaletinde yaşayan Andrew Schouber, 2018 yılında kendisinden 16.4 Bitcoin’in (BTC) çalındığını iddia etti. Dedektiflerle çalışan Schouber, şimdi de kendisinden Bitcoin’i kimin çaldığını keşfettiğini bulduğunu belirtiyor.

Schouber’a göre 2018’de reşit olmayan iki çocuk, malware kullanarak ondan 16.4 Bitcoin’i çaldı. Şu an İngiltere’de üniversite okuyan çocuklardan ise bununla ilgili bir yanıt gelmedi. Andrew Schouber, çocukların ailesi ile de temasa geçti ancak onlar da adamı görmezden geldi. Schouber de bunun üzerinde her iki çocuğun ebeveynlerine dava açtı.

ABD'li adam kendisinden BTC çalan çocukların ailesini dava etti Tam Boyutta Gör

Bir Reddit linki sebebiyle BTC’ler çalındı

İddiaya göre olay, 2018’de Schouber’in “Electrum Atom” isimli bir kripto para cüzdan uygulaması için olduğu varsayılan bir Reddit linkine tıklayarak bilgisayarına malware (kötü amaçlı yazılım) indirmesiyle gerçekleşti. Bunun akabinde de Schouber, cüzdanında bulunan 16.4 adet Bitcoin’i buraya taşımaya çalıştı ancak kötü amaçlı yazılım sayesinde bütün BTC’ler çocuklara ait olan cüzdanlara gönderildi.

 Bu olay, gelecekte kripto para hırsızlığının nasıl olabileceği hakkında bize bir öngörü sunarken benzer olayların artma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim