Anlık Bildirim

Anket: ABD’lilerin ne kadarı Bitcoin’in resmi para birimi olmasını istiyor?

Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir ankete göre ülkedeki vatandaşların çeyreğinden fazlası El Salvador gibi Bitcoin’in (BTC) ülkede resmi para olmasını istiyor.

YouGov tarafından yapılan yeni bir ankette Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarının ne kadarının Bitcoin’in resmi para olmasını istediği ortaya çıkarıldı.

Yayınlanan ankete göre ülkede yaşayan vatandaşların yarısına yakını El Salvador’un hamlesini takip ederek Bitcoin’in (BTC) resmi para birimi olmasını istiyor.

ABD'lilerin ne kadarı Bitcoin'in resmi para olmasını istiyor? Tam Boyutta Gör

Ankete katılan 4.912 yetişkinin %11’i Bitcoin’in resmi para birimi olmasını şiddetle desteklerken %16’sı ise biraz desteklediğini belirtti. Ayrıca, tahmin edilebileceği gibi 25-34 yaş arası ABD vatandaşlarında bu oranlar daha yüksek: %44’lük bir oran Bitcoin’in resmi para birimi olmasını istiyor.

"Erkekler daha istekli"

Ek olarak ankette, yıllık 80.000 dolardan fazla para kazanan insanların 40.000 dolar kazanan insanlardan daha çok bu kararı desteklediği ortaya çıktı. Bunun yanı sıra erkeklerin bu tarz bir karara kadınlardan daha olumlu baktığı da gözlemlendi. 

El Salvador’un kararını yürürlüğe sokmasının ardından Bitcoin’de keskin bir düşüş yaşanmıştı. Lider kripto para birimi şu anda 46.000 dolar civarlarında seyrediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim