Anlık Bildirim

Yaşanan kazalar sebebiyle ABD, Tesla'nın otopilot sistemine soruşturma açtı

Dev elektrikli otomobil üreticisi Tesla, büyük bir soruşturma ile karşı karşıya kaldı. ABD hükümeti, Tesla otopilotun sebep olduğu kazalara yönelik soruşturma başlattı.

ABD, Tesla'nın otopilot sistemine soruşturma açtı Tam Boyutta Gör

ABD hükümeti, Tesla otopilotunun sebep olduğu kazalardan dolayı şirketin otopilot sistemine soruşturma başlattı. 765.000 aracı ve Tesla’nın 2014 model aracından bu zamana kadar üretilen tüm arabaları kapsayan soruşturmada, kazalar sebebiyle 17 kişinin yaralandığı ve 1 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor.

ABD, Tesla'nın otopilot sistemine soruşturma açtı Tam Boyutta Gör

ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi, 2018 yılından bu zamana kadar olan süreçte otopilot veya Trafik Duyarlı Hız Kontrolüne sahip Tesla otomobillerinin, tehlike işaretlerinin bulunmasına rağmen araçlara çarptığı 11 kaza tespit ettiğini söyledi. Sürücülerin otopilot kullanımı sırasında dinamik sürüşe yardımcı olan teknolojileri ve yöntemleri değerlendirecek olan Güvenlik İdaresi, ek olarak otopilotun çalışmasına izin verilen yerler hakkında da inceleme yürütecek ve soruşturma süreci içerisinde yaptırıma sebep olacak uyumsuzluk ve güvenlik gibi bir risk kanıtı bulunduğunda harekete geçilecek.

Otopilot özelliği suistimal ediliyor

Güvenlik İdaresi, daha öncesinde tespit edilen kazalar için otopilotun çalışabileceği güvenli yerlerin sınırlandırılmasını isterken, Tesla sürücülerinin daha çok dikkatini çekecek bir uyarı sistemi için de tavsiyede bulunduğunu söylüyor. Tesla’nın hiçbir şekilde tavsiyelere uymadığını ve California otoyolunda otopilotu etkinleştirilmiş sarhoş sürücülere, arka koltukta oturanlara oldukça fazla rastlanıldığı soruşturma belgelerinde yer alıyor. Soruşturmanın otomobillerin geri çağırılmasına kadar gidebileceği söylenirken Güvenlik İdaresi, halkı korumak ve potansiyel güvenlik sorunlarını ortaya çıkarmak için soruşturmanın açıldığını ifade ediyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim