Anlık Bildirim

ABD Uzay Kuvveti'nin yeni logosu medyada yankı uyandırdı!

ABD başkanı Donald Trump'ın tanıttığı ABD Uzay Kuvveti'nin yeni logosu, Star Trek kurgusal evrenindeki Starfleet'in logosuyla olan benzerliği yüzünden medyada gündem oldu.

ABD Uzay Kuvveti'nin yeni logosu medyada yankı uyandırdı! Tam Boyutta Gör

ABD başkanı, Aralık 2019'da ABD Hava Kuvvetleri Uzay Komutanlığını değiştirerek, Uzay Kuvveti adını verilen yeni bir askeri şubenin onayını vermişti. Son olarak girişimin yeni logosunu tanıtmasıyla beraber bir anda gündemin merkezine oturdu. Uzay Kuvveti'nin yeni logosunun, Star Trek evreninde yer alan Starfleet'in logosuyla olan benzerliği ile dikkatleri çekti. Sosyal medyada ve ana akım medyada birçok insan tarafından alay konusu oldu.

ABD Hava Kuvvetleri üyesi analist ve eski ulusal güvenlik politikası danışmanı John Noonan, yaşanılan bu olayların hemen ardından attığı bir tweetle, Uzay Kuvvetleri logosunun aslında Starfleet logosuna değil Hava Kuvvetleri logosuna benzediiğini iddia etti.

Noonan, logonun merkezindeki tasarım öğesi olan delta simgesinin ilk olarak 1942'de ABD Ordusu Hava Kuvvetleri tarafından kullanıldığını ve 1961'e kadar uzanan Hava Kuvvetleri uzay örgütü logolarında da kullanıldığını belirtirken Star Trek'in ilk olarak 1966 yılında yayınlandığını da sözlerine ekledi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11692 kez okundu.
7 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
abd uzay gücü, abd hava kuvvetleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim