Anlık Bildirim

Erik dalı oynayabilen, mangal yapabilen robot: ADA GH5

Akınsoft bünyesindeki AkınRobotics tarafından geliştirilen Türk robot ADA GH5, erik dalı oyanayabiliyor, mangal yakıp çay demleyebiliyor. İnsansı pek çok özelliğe sahip ADA GH5'in özellikleri:

 

Türkiye’nin ilk insansı robot üreticisi AkınRobotics, yeni ürünü ADA GH5 modelini tanıttı. ADA GH5, erik dalı oynuyor, mangal yapıyor, çay demliyor, yemek pişirebiliyor.

AkınRobotics’in Konya’da üretimini gerçekleştirdiği ADA GH5 modeli hem organizasyonlarda host ve hosteslik yapmak için hem de bazı basit işlerde insan gücünün yerini almak için geliştirildi.

Tanıtım videosunda da görebileceğiniz üzere koreografi eşliğinde dans edebiliyor, yemek yapıp yemeği servis ediyor, çiçek sulayabiliyor, mangal yelliyor, ürün tanıtım standında görev alabiliyor ve hastaya ilaç servis edebiliyor.

Geliştirilen insansı robotlarla ilgili bilgi veren Akınrobotics Başmühendisi Dr. Özgür Akın, ADA GH5 modelinin küçük bir çocuk tarafından bile programlanabileceğini belirtti.

Dr. Özgür Akın, "Bu model robotlara, akla gelebilecek her sektörde görev yapabilme, koreografi eşliğinde dans edebilme, plaket verebilme, otogar ya da havalimanlarında rehberlik etme, mağazalarda kasiyerlik, hastanelerde hasta ile ilgilenebilecek insansı robotlar, ev hanımlarına kısmen de olsa yardımcı olabilecek şekilde tasarlanmıştır" dedi.

ADA GH5 özellikleri

Ada GH5 projesine 2016 Aralık ayında başlandı, proje 2017 Kasım ayında sonuçlandırıldı ve üretimine başlandı. ADA GH5, 2 saat pil kullanım süresine 90 kg ağırlığa ve 165 cm uzunluğa sahip. Derinlik algılayabiliyor, insanları ve nesneleri tanıyabiliyor. Duyma, koklama, konuşabilme ve insansı şekilde hareket edebilen gibi insansı özellikleri barındırıyor. Üzerindeki dokunmatik ekranı sayesinde insanlara bir konu hakkında daha detaylı bilgi aktarabiliyor ve video gösterebiliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8769 kez okundu.
47 kişi, toplam 48 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
robot teknolojileri, robot ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim