AkınRobotics’in Konya’da üretimini gerçekleştirdiği ADA GH5 modeli hem organizasyonlarda host ve hosteslik yapmak için hem de bazı basit işlerde insan gücünün yerini almak için geliştirildi.
Tanıtım videosunda da görebileceğiniz üzere koreografi eşliğinde dans edebiliyor, yemek yapıp yemeği servis ediyor, çiçek sulayabiliyor, mangal yelliyor, ürün tanıtım standında görev alabiliyor ve hastaya ilaç servis edebiliyor.
Geliştirilen insansı robotlarla ilgili bilgi veren Akınrobotics Başmühendisi Dr. Özgür Akın, ADA GH5 modelinin küçük bir çocuk tarafından bile programlanabileceğini belirtti.
ADA GH5 özellikleri
Ada GH5 projesine 2016 Aralık ayında başlandı, proje 2017 Kasım ayında sonuçlandırıldı ve üretimine başlandı. ADA GH5, 2 saat pil kullanım süresine 90 kg ağırlığa ve 165 cm uzunluğa sahip. Derinlik algılayabiliyor, insanları ve nesneleri tanıyabiliyor. Duyma, koklama, konuşabilme ve insansı şekilde hareket edebilen gibi insansı özellikleri barındırıyor. Üzerindeki dokunmatik ekranı sayesinde insanlara bir konu hakkında daha detaylı bilgi aktarabiliyor ve video gösterebiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
Ozaman 2025 yılında Türkiye olmayacak ?
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü
GENEL İSTATİSTİKLER
8906 kez okundu.
47 kişi, toplam 48 yorum yazdı.
HABERİN ETİKETLERİ
robot teknolojileri, robot ve