Anlık Bildirim

Adobe aşı olmayan çalışanlarını ücretsiz izne çıkaracak

ABD merkezli dev teknoloji şirketi Adobe, yaptığı yeni bir açıklamada ABD’deki çalışanlarının 8 Aralık’a kadar aşılanması gerektiğini, aşı olmayanların ücretsiz izne ayrılacağını duyurdu.

Giderek daha fazla teknoloji şirketi ABD hükümetinin direktiflerine uymak için yeni COVID-19 aşı politikaları uyguluyor. Kaliforniya merkezli dev şirket Adobe de aşı zorunluluğu getiren şirketler arasına katıldı.

CNBC’nin haberine göre şirket gönderdiği bir e-posta ile çalışanlarının 8 Aralık’a kadar aşı olması gerektiğini, aksi takdirde ücretsiz izne ayrılmak zorunda olacaklarını belirtti ve ofislerine aşı zorunluluğunu getirmiş oldu. 

Aşı olmayanlar ücretsiz izne çıkarılacak Tam Boyutta Gör

Şirketin bu açıklamaları, başkan Joe Bide'nın federal şirket yöneticilerine çalışanlarının aşı olmaları için 8 Aralık’a kadar süre vermesinin ardından geldi. Adobe’nin gönderdiği e-postada da çalışanlara 8 Aralık’a kadar süre verildi. Adobe, aşı planlama web siteleri gibi devlet hizmetlerine ulaşılabilmesi için ABD hükümetine yardımcı olmuştu ve Hükümet Hızlı Müdahale Programı’nı başlatmıştı.

Dini ve tıbbi sebepler dikkate alınacak

Şirket tarafından yaptığı açıklamalarda, çalışanların %93.5’inin zaten aşılanmış durumda olduğunu veya iki doz aşıyı da yaptırma sürecinde olduğunu ifade etti. Kalan insanlardan aşı olmayanların ise ücretsiz izne çıkarılacağı ifade edilirken dini ve tıbbi sebebe sahip olanların istisna olabileceği belirtildi. 


Adobe’nin bu kararı, sektördeki birçok dev teknoloji şirketinin kararlarına benzer nitelikler taşıyor. Google da temmuz ayında yaptığı bir açıklamada tüm çalışanlarına aşı zorunluluğu getirmişti. Apple da geçtiğimiz günlerde gelen haberlere göre, aşı olmamış çalışanlarının 1 Kasım’dan itibaren günlük test yaptırması gerektiğini belirtmişti. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim