Anlık Bildirim

Adobe, Photoshop için büyük bir güncelleme yayınladı: İşte gelen tüm yenilikler

Adobe, Photoshop'un yeteneklerini arttırmaya devam ediyor. Yeni paylaşılan güncelleme ile beraber yapay zeka desteğini geliştiren şirket, kullanımı daha da kolaylaştıracak.

Adobe Photoshop'a yepyeni özellikler geldi: İşte detaylar Tam Boyutta Gör

Adobe, Adobe Max 2021 etkinliğinde masaüstü ve iPad kullanıcıları için paylaşılacak büyük Photoshop güncellemesini tanıttı. Yeni güncelleme ile beraber yapay zeka desteğini geliştiren şirket, kullanıcılara daha kolay bir kullanım sunacak.

Yeni eklenen özellikler arasında öne çıkan ''Vurgulu Otomatik Maskeleme Nesnesi Seçim Aracı'', tek bir tıklama ile sahnede istenilen bir objenin otomatik olarak seçilmesini sağlayacak. Bununla beraber sahnede bulunan çoğu nesneyi yapay zekâ yardımı ile algılayabilen yeni özellik, diğer nesne seçim araçlarına kıyasla zamandan tasarruf edilmesini amaçlıyor.

Maskeleme seçenekleri arasına ''Tüm nesneleri maskele'' seçeneğini getiren şirket, sahne üzerinde yer alan tüm nesnelerin hızlı bir şekilde seçilip maskelenmesini sağlayacak. Ayrıca Geçtiğimiz yıl pürüzsüz cilt ve fotoğrafların Van Gogh tablosu gibi görünmesini sağlayan ''Sihir Filtreleri'' özelliğine Peyzaj Karıştırıcı, Renk Aktarımı ve Harmonizasyon filtreleri eklenecek.

Fotoğrafları birleştirmek artık daha kolay

Peyzaj Karıştırıcı Filtresi, birden fazla manzarayı birleştirerek yeni sahneler oluşturulmasını sağlayacak. Örnek verecek olursak deniz kıyısı manzarası bulunan bir sahne çöl manzarası ile kolay bir şekilde birleştirilebilecek. Renk Aktarımı Filtresi ise, beğenilen bir fotoğrafın kontrast, renk ve diğer değerlerinin başka bir fotoğrafa aktarılmasına olanak tanıyacak.

Adobe Photoshop'a yepyeni özellikler geldi: İşte detaylar

Son olarak Harmonizasyon filtresi, ön planda yer alan görüntünün renk tonunu ve parlaklığını otomatik olarak ayarlayarak arka plana yerleştirilmesini kolaylaştıracak. Ayrıca şirket, Derinlik efektine daha gerçekçi bulanıklıklar eklendiğini ve Süper Yakınlaştırma, Stil Aktarımı ve Renklendirme filtrelerinin de geliştiğini söylüyor. 

Yeni güncelleme ile degradeleri, renk yönetimini ve HDR özelliklerini de geliştiren Adobe, Photoshop ve Illustrator uyumluluğunu da arttırıyor. Bununla beraber vektör şekillerinin düzenlenebilir özellikleri ile beraber Illustrator'dan Photoshop'a kopyalanmasına olanak tanıyan şirket, Photoshop'a yeni yetenekler kazandırmaya devam edecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim