Anlık Bildirim

Akıllı telefon satışları düşüşte

Zaten doygunluğa ulaşmış olan akıllı telefon pazarı pandeminin etkileri azalmaya başlayınca eski trendine geri döndü. Satışlarda düşüş derinleşmeye başladı.     

Akıllı telefon Tam Boyutta Gör

Özellikle pandemi ile birlikte düşüş trendini kırarak yükselişe başlayan ve rekor rakamlara ulaşan akıllı telefon pazarı, normalleşmenin başlaması ile birlikte yavaş yavaş eski trendine dönüyor. 

Akıllı telefon satışlarında düşüş

Yılın ilk çeyrek pazar raporlarına göre akıllı telefon pazarı Çin’deki kısıtlamalar ve global enflasyon gibi yan unsurların da etkisiyle son çeyrekte yüzde 11 küçüldü. Samsung ve Apple yükselirken Çinli üreticilerde düşüş yaşandı.

Samsung’un Galaxy A ve M serilerinin de desteğiyle pazar payını 2 puan arttırarak yüzde 24 seviyesine çıkardığı görülüyor. Apple da düşen iPhone SE 3 satışlarına rağmen 3 puan artışla yüzde 18 seviyesine yükseldi. 

Çin’in bu dönemden daha fazla etkilendiği görülüyor zira Oppo, vivo, Xiaomi bir veya iki puan kayıp yaşamış. Huawei de listeden tamamen çıkmış durumda. Böylece Çinli üreticilerin Apple üzerindeki baskısı da hafiflemiş. Yine de önümüzdeki aylarda bileşen sıkıntısının hafifleyeceği ve pazarın yaralarını biraz saracağı tahmin ediliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3489 kez okundu.
13 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, Apple ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim