Anlık Bildirim

Akıllı ulaşım eylem planı yarın açıklanıyor

Türkiye'de akıllı ulaşım sistemlerinin yaygınlaşması için hazırlanan Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi ve Eylem Planı yarın saat 11.00’de açıklanacak.

Akıllı ulaşım eylem planı yarın açıklanıyor Tam Boyutta Gör

5 Ağustos 2020 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının akıllı ulaşım sistemleri için eylem planı hazırladığı duyurulmuştu. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre eylem planı hazırlandı. Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi ve Eylem Planı yarın saat 11.00’de açıklanacak.

Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi ve Eylem Planı’yla birlikte ülkemizdeki akıllı ulaşım sistemlerinin yaygınlaşması planlanıyor. Seyahat sürelerinin azaltılması, trafik güvenliğinin artırılması, yol kapasitelerinin verimli kullanılması ve enerji verimliliği sağlanması için akıllı ulaşım sistemlerinden faydalanılacak.

Otonom ve akıllı araçların yaygınlaşması için atılması gereken adımlar belirlendi. Kurumlar arası ve araçlar arası veri iletişiminde güvenli veri akışı sağlanması için protokoller hazırlanacak. Akıllı ulaşım sistemlerinde yerli ve milli kaynakların kullanılmasına yönelik yapılması gerekenler de yarın açıklanacak eylem planında bulunuyor.

Hazırlanan eylem planındaki adımlar, tüm kamu kurumları tarafından ülke genelinde hayata geçirilecek. Akıllı Ulaşım Sistemleri Strateji Belgesi ve Eylem Planı’nı, 29 Eylül 2020 Salı günü saat 11.00’de açıklanacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4407 kez okundu.
12 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı ulaşım, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim