Anlık Bildirim

Turkcell’den ASELSAN’a özel güvenli iletişim platformu

Turkcell'in ASELSAN için geliştirdiği a-ileti isimli iletişim platformu kullanıma sunuldu. a-ileti platfomunu 8 binin üzerinde ASELSAN çalışanı kullanacak.

Turkcell’den ASELSAN’a özel güvenli iletişim platformu Tam Boyutta Gör

Turkcell, ASELSAN çalışanları için iletişim platformu hazırladı. 8 binin üzerinde ASELSAN çalışanı, a-ileti platformu üzerinden güvenli bir şekilde mesajlaşmaya ve konuşmaya başladı.

Turkcell ve ASELSAN iş birliğiyle hazırlanan platformda BiP’in altyapısı kullanıldı. Veriler ASELSAN’ın kendi veri merkezinde depolanıyor. a-ileti platformu ile çalışanlar kendi aralarında yazılı, sesli ve görüntülü görüşebiliyor. Platform, BiP’teki özelliklerin yanı sıra ASELSAN’ın ihtiyaçlarına göre ek özellikler de içeriyor. a-ileti, bir şirkete özel geliştirilen ilk iletişim platformu olarak dikkat çekiyor.

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün a-ileti platformu hakkında, “ASELSAN ile ilgili bilgiler ticari olarak gizlilik taşıyor. Ayrıca yazışmalarımız, ürünlerimiz nedeniyle askeri olarak da gizlilik taşıyor. ASELSAN ile ilgili anlık da olsa her iletinin yerli ve milli olarak bize özel geliştirilen bir platform üzerinden paylaşılmasını çok önemli görüyoruz. Türkiye’nin ihtiyaçlarını dışa bağımlı olmadan çözmemiz için kurumlar arası birlikte çalışabilirliğe örnek gösterilecek bir projeye imza atmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim