Anlık Bildirim

Almanya'nın Bitcoin Node’u ilk kez ABD’yi geçti

Almanya'nın Bitcoin Node sayısı tarihte ilk kez ABD'yi geçti. En fazla node'a sahip ilk 5 ülkenin sıralaması haberimizde.

Almanya'nın Bitcoin Node’u ilk kez ABD’yi geçti Tam Boyutta Gör

Blockchain veri sağlayıcısı Bitnodes’a göre Almanya'nın Bitcoin node sayısı ABD’ninkini geçti. Bitnodes tarafından sağlanan verilere göre dünya çapındaki 10.000’i aşkın Bitcoin node’unun 1.833’ü Almanya’da bulunuyor. Raporda 1.821 node ile ABD ikinci sırada yer alırken 3. ve 4. basamakta sırasıyla 549 node ile Fransa ve 152 node ile Çin bulunuyor.

Almanya, 2019'da ABD'yi geride bırakmaya çok yakındı ancak o zamanlar Almanya 1,900 node’a sahipken ABD’de 2,400 node bulunuyordu. Bu gelişme yine de dikkate değerdi, zira ABD’nin nüfusu Almanya’dan 4 kat daha fazla ve ABD ekonomisi Almanya’nın 5 katı. Buna rağmen aradan geçen 2 yılın ardından Almanya Bitcoin node’u sayısında ABD’yi geride bırakmayı başardı.

Şu anda Bitcoin ağında Bitcoin Core geliştiricileri de dahil olmak üzere birçok geliştirici var. Bu geliştiriclerin büyük bir kısmının Almanya lokasyonlu olması, Bitcoin node’u sayısında Almanya’nın ABD’yi geride bırakmasında bir etken olabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim