Anlık Bildirim

Google’ın çatı kuruluşu Alphabet, üçüncü çeyrekte 18 milyarın üstünde kâr etti

Google’ın çatı şirketi Alphabet, geçtiğimiz salı günü yaptığı açıklamada, artan baskılara rağmen üçüncü çeyrekte bir rekora imza atarak 18.9 milyar dolar kâra ulaştığını duyurdu.

Google’ın çatı şirketi Alphabet, şirketin üçüncü çeyrek kazançları ile ilgili geçtiğimiz salı günü açıklamalarda bulundu. Şirket, teknoloji devlerine yönelik artan düzenleyici baskıya ve karantinalar sebebiyle değişen yaşam tarzlarına rağmen yılın üçüncü çeyreğinde 18.9 milyar dolar kâra ulaştığını açıkladı.

Alphabet  rekor kâr elde etti Tam Boyutta Gör

Teknoloji devi Google, arama motoru, reklam pazarı ve YouTube platformu gibi kendisine kapsamlı küresel etki sağlayan yerler sayesinde internet ortamının merkezinde yer almaya devam ediyor. Şirket yaptığı açıklamalarda yakın zamanda sona eren çeyrekteki kazancının geçtiğimiz yıl aynı zamanlardaki kazançtan yaklaşık %41 fazla olduğunu belirtti.

Alphabet ve Google CEO’su Sundar Pichai yaptığı açıklamalarda, “Bu çeyreğin sonuçları, yapay zekâ yatırımlarımızın insanlar ve ortaklarımız için daha yararlı ürünler geliştirilmesine yardımcı olduğunu gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Baskılar şirketin kâr etmesine engel olamadı Tam Boyutta Gör

Dev şirket, geçtiğimiz aylarda Güney Kore ve birçok ülkeden antitröst cezaları ile karşı karşıya kalmıştı. Ancak bu milyonlarca dolarlık cezaların şirketin kâr etmesine engel olmadığı yapılan açıklamalarla ortaya çıktı.  

Facebook kâr, Twitter zarar etti

Geçtiğimiz günlerde de bir başka teknoloji devi Facebook da karşı karşıya kaldığı skandallara rağmen üçüncü çeyrekte 9 milyar dolarlık bir kâr ettiğini ve geçtiğimiz yıla göre kazancını artırdığını duyurmuştu.

Sosyal medya devi Twitter ise salı günü yaptığı açıklamada, yatırımcıları tarafından açılan ve kullanıcı büyümesi konusunu yanlış yönlendirdiğini iddia eden bir dava sebebiyle üçüncü çeyrekte 537 milyon dolar değerinde zarar ettiğini duyurdu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim