Anlık Bildirim

Güney Kore, Google’a 177 milyon dolar ceza verdi

Güney Kore, ABD merkezli dev teknoloji şirketi Google’a Android işletim sisteminin özelleştirilmiş sürümlerini engellediği gerekçesiyle 207 milyar won (177 milyon dolar) para cezası verdi.

Bugün yapılan açıklamalara göre Güney Koreli yetkililer teknoloji devi Google’a 177 milyon dolarlık bir para cezası verdi.

Güney Kore'den Google’a 177 milyon dolar ceza Tam Boyutta Gör

Ceza ayrıca, “Google karşıtı yasa” olarak adlandırılan kanunun yürürlüğe girdiği gün gelmesiyle dikkat çekti. Bu yasaya göre Google gibi uygulama satış hizmeti veren işletmeciler artık kendi ödeme sistemlerini zorunlu hale getiremeyecekler.

Kore Adil Ticaret Komisyonu (KFTC) cezanın sebebinin Android işletim sisteminin özelleştirilmiş versiyonlarının engellenmesi olduğunu ifade etti. KFTC ayrıca, Google’ın piyasadaki gücünü kötüye kullandığını ve piyasadaki rekabeti kısıtladığını da açıklamalarında belirtti.

Güney Kore'den Google’a 177 milyon dolar ceza Tam Boyutta Gör

Google temyize gidecek

Google da yaptığı açıklamalarda temyize gitmeyi planladığını açıkladı. Dev şirket kararın Android’in diğer programlarla olan uyumluluğunun sunduğu faydaları göz ardı ettiğini ve tüketicilerin yararlandığı avantajlara zarar verdiğini belirtti.

Son olarak bu cezanın KFTC tarafından şu ana kadar verilen en büyük anitröst cezalarından biri olacağı da gelen haberler arasında yer aldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim