Anlık Bildirim

Facebook, üçüncü çeyrekte 9 milyar dolar kâr etti

Dev şirket Facebook, son zamanlarda eski çalışanlar tarafından ortaya atılan skandallara rağmen yılın üçüncü çeyreğinde kazancını artırdığını ve 9 milyar dolar kâr ettiğini açıkladı.

Teknoloji devi Facebook, eski çalışanlarından gelen çarpıcı iddialara rağmen yılın üçüncü çeyreğinde 9 milyar dolar kâr ettiğini ve kazancını artırdığını duyurdu. 

Şirket üçüncü çeyrekte 9 milyar dolar kâr etti Tam Boyutta Gör

Yapılan açıklamalara dev şirket, 31 Eylül’de sona eren üç aylık dönemde net gelirinin 9 milyar dolara ulaştığını, 2020’de aynı dönemde kazandığı 7,8 milyardan 1,2 milyar dolar daha fazla kâr etti. 

Şirket bunlara ek olarak önümüzdeki zamanlarda Instagram’ın Reels özelliğine daha da odaklanacağını belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Metaverse inşası için 10.000 çalışan işe alacağını duyuran şirket, Metaverse’ün şirketin geleceği olacağını belirten açıklamalarda bulundu.


Wall Street Journal tarafından yayınladığı raporlarda şirketin eski bir çalışanı Facebook ile ilgili çarpıcı iddialar ortaya atmıştı. Frances Haugen isimli muhbir, Facebook’un demokrasiye zarar verdiğini, Instagram’ın genç kızlarda zihinsel ve duygusal sorunlara katkıda bulunduğunu belirtmişti. Bu iddialardan sonra da şirkete yönelik tepkiler hızla yükselmişti.

Frances Haugen Tam Boyutta Gör

Şirkete yönelik iddialar sürüyor 

Eski bir veri bilimcisi olan Haugen, geçtiğimiz günlerde yetkililerin karşısına çıkmıştı ve şirket ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Haugen verdiği ifadelerde Facebook’un ‘verilerle dans etmede’ çok iyi olduğunu belirtti. Ayrıca, firmanın kendisi tarafından yapılan araştırmaların Instagram’ın gençlere diğer sosyal medya platformlarından daha tehlikeli olduğunu gösterdiğini söyledi. 

Geçtiğimiz günlerde de ortaya çıkan başka bir muhbir de verdiği yeminli bir ifadede şirketin platformlarında nefret söylemlerine ve dezenformasyona göz yumduğunu, kâr etmeyi bunlardan daha önde tuttuğunu ifade etmişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim