Anlık Bildirim

Alexa indeksleme motoru tarihe karışıyor

Web sitelerinin link alma ve trafik gibi değerlerini takip ederek bir sıralamasını yapan Alexa motoru bir dönem site sahiplerinin çok önemli unsurlarından birisiydi. Şimdi ise tarihe karışıyor. 

Amazon Alexa Tam Boyutta Gör

Bir dönem internet üzerinde site yöneten insanların ana amaçlarından birisi Google sıralamalarında yükselmek iken ikinci amacı da Alexa sıralamasını arttırabilmekti. Yani Alexa indeksleme platformunun önemi bu derece büyüktü. Şimdi ise tarihe karışıyor. 

Alexa kapanıyor

1996 yılında faaliyete başlayan Alexa Internet web trafiğini analiz etmek ve web sitelerini belirli değerlere göre sıralamak amacını taşıyordu. 1999 yılında 250 milyon dolar karşılığında Amazon tarafından satın alınmıştı. 

Alexa sıralamalarında üst sıralara oynamak her site sahibi için çok önemliydi ve bir dönem Alexa sıralamalarını optimize etmek üzerine bir iş kolu doğmuştu. Alexa sıralamalarını ya site üzerinden ya da tarayıcı eklentisinden görebiliyordunuz. 

Bugün geldiğimiz noktada Google sıralamalarına girebilmek daha çok önem taşıyor. SEO çalışmaları günlük yapılırken artık arama sonuçlarında doğrudan bunun meyveleri görülebiliyor. Yani tarayıcı eklentilerine pek bir ihtiyaç kalmadı. 

Amazon muhtemelen bu bakımdan Alexa platformunu kapatma kararı aldı ancak kesin bir neden belirtmedi. 26 yılı geride bırakan platform 1 Mayıs 2022 itibariyle erişime kapatılacak. Zaten bir süredir ücretli abonelik kısmına yeni üye eklenmiyordu. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim