Anlık Bildirim

Amazon beklentilerin altında kaldı, hisseler dibe vurdu

Önceki döneme göre gelirlerini bir miktar arttırmış olsa da maliyetlerin çok yükselmesi faaliyet kârını düşürdü. Önümüzdeki dönemde de durgunluk bekleniyor.     
Amazon Tam Boyutta Gör
Yılın üçüncü çeyreğinde teknoloji devleri önceki dönemlere göre nispeten daha iyi mali tablolar açıklasa da analiz beklentilerinin altında kaldıkları için hisseler adeta çakılıyor. Dün Meta bugün ise Amazon serbest düşüşe geçti.

Amazon düşüşte

Yılın üçüncü çeyrek tablolarına göre Amazon toplamda 127.1 milyar dolar gelir elde etti ve yıl bazında yüzde 15 büyüdü. Beklentilerin ise 0.6 puan altında kaldı. Faaliyet kârı 2.5 milyar dolar olurken yüzde 50 civarında değer kaybetti. Bulut gelirleri bu dönemde 5.4 milyar dolar oldu ve üzerine Rivian da 1.1 milyar dolar bıraktı ancak dev kayıplar nedeniyle bunlar arka planda kaldı. Özellikle ürünlerin maliyetlerinde yüzde 15 civarında bir artış yaşandı. En büyük etki de bu oldu.

Telif hakları ile birlikte toplam maliyeti 700 milyon doları aşan Güç Yüzükleri dizisi ilk gününde 25 milyon izleyici, toplamda 100 milyon izleyici ile rekor kırdı. NFL sezonunun ilk maçı da 15 milyon izleyici ile rekor kırdı.

Dördüncü çeyrekte durum daha vahim zira büyümenin yüzde 8 ile sınırlanması bekleniyor. Amazon’un hisseleri yıl başından bu yana yüzde 33 düştü ve bir darbe de mali tablolar sonrasında geldi. Paralel olarak Bitcoin fiyatı da aynı saatlerde düşüş gösterdi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2829 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amazon, Teknoloji Haberleri ve Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim