Anlık Bildirim

Amazon, kusurlu ürünlerin zararları için 1.000 dolara kadar ödeme yapacak

Amazon, satıcıların ve müşterilerin daha güvenilir bir alışveriş deneyimi yaşaması için yeni politikasını duyurdu. Kusurlu ürünlerin yaşatacağı durumlar için şirket, 1.000 dolara kadar ödeme yapacak.

Amazon, kusurlu ürün zararları için 1.000 dolar ödeme yapacak Tam Boyutta Gör

Amazon, kusurlu ürünlerin yaratacağı maddi zarar ve kişisel yaralama talepleri için müşterilerine doğrudan ödeme sağlayacağı yeni politikasını duyurdu. Yeni uygulama 1 Eylül tarihinden itibaren başlayacak ve satıcı fark etmeden Amazon.com’da satılan tüm ürünler için geçerli olacak.

Amazon tarafında kullanıcılar, herhangi bir sorun yaşadıklarında veya hak talebinde bulunduklarında ilk önce satıcı ile görüşerek bildirim sağlamaları gerekiyordu. Bu durum gerçekten kimin hatalı olduğu sorularını gündeme getirdi ve yeni politikanın, müşteriler ve satıcılar arasında yaşanan talepleri hızlandıracağı düşünülüyor.

Müşteriler daha fazla hak talebinde bulunabilecek

Amazon tarafından belirlenen 1.000 dolarlık ücret yaşanan sorunların %80’inden fazlasını oluştururken, satıcılar her adımda bilgilendirilecek ve şirket satıcılardan bu ödemeler için geri ödeme istemeyecek. Ayrıca şirket, bazı durumlar için daha fazla ödemenin de yapılabileceğini söylüyor. Satıcının yanıt vermediği ya da talebin reddedilme durumunda daha büyük ücretler için müşterilerin yeni bir talepte bulunabileceğini bildirdi.

Amazon ayrıca, satıcıların mağaza içerisinde satış yapabilmeleri için gerekli olan Ürün Sorumluluk Sigortası’nı almalarına yardım edecek Amazon Insurance Accelerator’u da duyurdu. Bu yenilikler ile şirket, müşteriler ve satıcılar için daha güvenilir bir alışveriş deneyimi sunmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim