Anlık Bildirim

Amazon'un Apple'a şikayet ettiği Fakespot, App Store'dan kaldırıldı

Amazon'un yanıltıcı bilgiler verdiği ve güvenlik açıklarına sebep olduğu gerekçeleriyle Apple'a şikayet ettiği Fakespot uygulaması, App Store'dan kaldırıldı.

Amazon'un şikayeti üzerine Apple, Fakespot'u App Store'dan kaldırdı Tam Boyutta Gör

Apple, Amazon’un uygulamanın yanıltıcı bilgiler sunduğu ve potansiyel güvenlik risklerine sahip olduğunu belirterek  şikayet ettiği sahte ürün incelemelerini tespit eden uygulama olan Fakespot’u, App Store’dan kaldırdı.

Amazon istedi, Fakespot App Store'dan kaldırıldı

Geçtiğimiz ayın ilk günlerinde başlatılan ve Amazon'daki sahte ürün incelemelerini tespit ederek ürünlere puanlar veren ve buna göre alışveriş yapan kişilere yüksek müşteri memnuniyeti sunan ürün önerileri sağlayan  Fakespot uygulamasının yeniden tasarlanmış bir sürümü, Amazon tarafından Apple'a yapılan bir şikayetle App Store'dan kaldırıldı.

Amazon'dan: "Amazon, müşterileri memnun eden bir alışveriş deneyimi ve markaları ve satıcıları işlerini kurup büyütmeleri için güçlendiren bir satış deneyimi oluşturmak için çok çalışıyor. Söz konusu uygulama, müşterilere satıcılarımız ve ürünleri hakkında yanıltıcı bilgiler veriyor ve bu yüzden satıcılarımızın işlerine zarar veriyor. Ayrca uygulama, potansiyel güvenlik riskleri oluşturuyor. Apple'ın bu uygulamayı App Store yönergelerine göre incelemesini takdir ediyoruz." açıklaması yapıldı.

Fakespot'un kurucusu Saoud Khalifah ise CNBC'ye yaptığı bir açıklamada şirketinin bazı kullanıcı verilerini topladığını ancak üçüncü taraflara bilgi satmadığını söyledi. Khalifah ayrıca The Verge'ye gönderdiği bir e-posta ile: "Bu uygulamaya aylarca kaynak, zaman ve para harcadık. Apple bize bu durumu çözmemiz için vakit vermedi." açıklamalarında bulundu.

Apple tarafından verilen bir cevapta, Amazon'un şikayetini 8 Haziran'da yaptığını ve uygulamanın App Store'dan kaldırılmasından haftalar önce Fakespot ile iletişime geçildiği ve yaşanabilecek durumlar hakkında bilgi verildiği belirtildi.

Uygulama, App Store'dan kaldırılana kadar yaklaşık 150.000 indirilme sayısına ulaşmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim