Anlık Bildirim

AMD FSR 2.0 Xbox Series ve Nvidia ekran kartlarında da çalışacak

Çözünürlük yükseltme teknolojileri ciddi anlamda artış gösteriyor. Nvidia’nın başarısının ardından AMD de bu konuda ciddi yatırımlar yaptı. FSR 2.0 ise daha çok sistemi destekleyecek.

AMD FSR 2.0, Xbox konsollarına ve Nvidia GPU'larına geliyor Tam Boyutta Gör

Nvidia ve AMD bir süredir yazılım destekli çözünürlük arttırma teknolojilerine önem veriyor. Nvidia’nın yapay zekâ destekli DLSS teknolojisi ciddi anlamda başarılı olsa da limitli sayıda cihazlarda destekleniyor. AMD ise buna karşılık olarak geçen yıl FidelityFX Super Resolution’ı duyurmuştu. Yapay zeka çekirdekleri gerektirmeyen teknolojinin yeni versiyonu FSR 2.0 ise geçen hafta duyurulmuştu. AMD, FSR 2.0 ile oldukça geniş bir kitleye hitap etmek istiyor.

FSR 2.0 Nvidia GPU’lara ve Xbox Series cihazlarında da çalışacak

Nvidia’nın DLSS teknolojisinin en limitleyici yanı, özel yapay zekâ çekirdekleri gerektirmesiydi. AMD ise bu konuda farklı bir yöne gitti. AMD’nin yaptığı açıklamaya göre FSR 2.0 teknolojisi Xbox konsollarında ve Nvidia ekran kartlarında da çalışacak. AMD, Geforce GTX 1070 ve üstü ekran kartlarının 1080p çözünürlükte FSR 2.0’ı çalıştırabileceğini belirtiyor. Ayrıca FSR teknolojisi Xbox Game Development Kit’e eklenmiş durumda ve kayıtlı geliştiricilere kullanıma sunulmuş durumda. AMD, desteklenen ekran kartlarını ve FSR 2.0’ın gecikme süresinin bulunduğu grafikler de yayınladı.

AMD FSR 2.0, Xbox konsollarına ve Nvidia GPU'larına geliyor Tam Boyutta Gör

AMD FSR 2.0, çok ciddi performans artışları sunuyor ancak FSR 1.0’a göre geliştiricilerden daha çok efor gerektiriyor. Nvidia DLSS destekleyen oyunlara birkaç gün içerisinde FSR 2.0 desteğinin eklenebileceğini belirten AMD, Unreal Engine 4 ve Unreal Engine 5 için bir eklenti de yayınlayacak. Bakalım FSR 2.0, Xbox ve PC’de benimsenebilecek mi.

AMD FSR 2.0, Xbox konsollarına ve Nvidia GPU'larına geliyor Tam Boyutta Gör

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8284 kez okundu.
12 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd FidelityFX Super Resolution, amd fsr ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim