Anlık Bildirim

AMD Instinct MI200 hızlandırıcı 128GB bellek barındırıyor

Aldebaran kod adlı AMD Instinct MI200 hızlandırıcısı 128GB HBM2e bellek ve 16834 CDNA2 çekirdeği ile Nvidia’nın sunucu tarafında terlemesine neden olabilir.

AMD Instinct MI200 sunucuları coşturacak

AMD’nin sunucu tarafında EPYC işlemcilerle yakaladığı büyük başarıyı grafik tarafında da yakalaması bekleniyor. CDNA olarak sunucu tarafına özel bir mimari hazırlayan AMD şimdiden süper bilgisayarlarda yerini aldı. 

AMD Aldebaran özellikleri neler?

AMD’nin CDNA2 olarak hazırladığı yeni mimariyi Aldebaran şeklinde kodladığı ve MI200 hızlandırıcısında kullanacağı biliniyor. Avusturalyalı Pawsey SuperComputing Centre süperbilgisayar merkezi ihaleyi vermiş durumda. 

HP tarafından hazırlığı süren 50 PFLOP gücündeki Setonix süperbilgisayarı AMD yongaları tarafından donatılması ile öne çıkıyor. 200 bin civarında AMD EPYC çekirdeği barındıracak olan sistemde 750 civarında da Instinct MI200 hızlandırıcısına yer verilecek. 

Bilgilendirmede 128GB bellek işaret ediliyor. Bu da geçen hafta sızan bilgileri doğruluyor. Bir yonga uzmanı Aldebaran hızlandırıcısının 2 zarlı bir paketten oluştuğunu bildirmişti. Her pakette 64GB HBM2e bellek, 4096-bit veri yolu ve 8192 CDNA2 çekirdeği yer alıyor. Toplamda ise 128GB HBM2e bellek ve 16834 CDNA2 çekirdeği oluyor.

AMD Instinct MI200 geliyor Tam Boyutta Gör

AMD’nin özel iç bağlantı ve destek yazılımları ile güçlendirilen süperbilgisayarda 548TB sistem belleği, 15 PetaByte depolama sistemi, 90 PetaByte özel depolama şeklinde özellikler mevcut. AMD’nin performans ve verimliliğe oynayan MI200 hızlandırıcısı muhtemelen daha fazla sistemde karşımıza çıkacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim