Anlık Bildirim

AMD RX 6000 ekran kartı modellerine yüzde 10 zam geliyor

Yeni ekran kartı serisi ile yüksek satış rakamlarına ulaşan AMD, TSMC'nin üretim maliyetlerini yükseltmesi sebebiyle RX 6000 modellerinin fiyatlarını yüzde 10 arttıracak.

AMD'nin yeni ekran kartlarına zam geliyor Tam Boyutta Gör

Board Channels forumlarında açıklanan yeni bilgileri paylaşan VideoCardz, AMD’nin RX 6000 serisi ekran kartlarında yüzde 10 fiyat artışına gideceğini bildirdi. Yeni fiyatların bir sonraki ekran kartı sevkiyatından bir veya iki hafta sonra kullanıcılara yansıması bekleniyor.

TSMC'nin üretim fiyatları artıyor

Madencilik ve stok sıkıntısı sebebiyle artan ekran kartı fiyatlarının, üreticiler tarafından da arttırılmasının kullanıcılar tarafından oldukça tepki yaratabileceğini söyleyebiliriz. AMD’nin yüzde 10’luk fiyat artışının TSMC’nin 7 nm üretim maliyetlerini arttırması sebebiyle gerçekleştiği bildirilirken, şirketin aynı teknolojiyi kullanan Ryzen 5000 serisi işlemcilerinde yeni bir fiyat artışı henüz gerçekleşmedi.

AMD'nin yeni ekran kartlarına zam geliyor Tam Boyutta Gör

Yeni paylaşılan raporlara göre ekran fiyatları, MSRP fiyatlarının neredeyse iki katına ulaşmaya devam ediyor. Kasım ayında XT eki bulunmayan modellerin parakendeciler tarafından alınması ve ortalama fiyatları etkilemesi sebebiyle AMD tarafında yüzde 11'lik  düşüş yaşanırken, Nvidia tarafında ise yüzde 7'lik artış görüldü. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6239 kez okundu.
19 kişi, toplam 19 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, Donanım Bileşenleri
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim