Anlık Bildirim

AMD Zen 4 işlemciler geliştirilmiş sensör ve güç yönetimi sunacak

Yaklaşmakta olan AMD Zen 4 mimarisi hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Meraklı kişiler için ekstra özellikler sunacak yeni işlemciler, kullanım verimliliğini ve deneyimi arttıracak.

AMD'nin yeni işlemcileri geliştirilmiş özellikler ile geliyor Tam Boyutta Gör

AMD'nin, yeni mimarisi olacak Zen 4 CPU’larının duyurusu merakla beklenirken yeni bilgiler sızdırılmaya devam ediyor. Zen 4 işlemciler ile yaşanacak performans artışlarının yanı sıra, sıcaklık okuması ve güç yönetimi geliştirmelerinin de yer bulunacağı bildirildi.

Termal geliştirmeler bulunacak

Kullanılmakta olan Zen mimarilerinde Tcontrol (Tctl) adı verilen sıcaklık protokolü yer alıyor. Tctl yüksek olduğunda fanlar hızla dönerek sistemi soğuturken, düşük olduğunda ise götültüyü azaltmak için fanların yavaşlaması sağlanıyor. Raphael mimarisi ile şirket, Tctl’nin CUR_TEMP (mevcut sıcaklık) kısmını çok daha akıcı hale getirecek.

Yeni geliştirme ile fanların aniden yükselmesi engellenirken, titremeyi en aza indirecek ve gürültü sorununa yardımcı olacak. Termal geliştirmelerin yanı sıra güç yönetiminde de iyileştirmeye giden şirket, güç yönetim tekniğini değiştirerek, artışları önleyecek ve maksimum verimliliği sağlamak için tasarlanıyor. Yapılandırıldığı TDP aralığında sınırlama ile çalışacak yeni CPU’lar, AMD’nin Raphael için ilk tasarım planları arasında yer alıyordu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim