Anlık Bildirim

AMD'nin yeni RX 7000 serisi detaylanıyor: Watt başına performans artacak

Ekran kartı ve işlemci sektörünün iddialı oyuncularından AMD, yeni nesil RDNA ve CDNA mimarileri hakkında yol haritası paylaştı. Yeni nesilde watt başına performans yüzde 50 yükselecek.

AMD'nin yeni nesil ekran kartlarından ilk bilgiler geldi Tam Boyutta Gör

RDNA 2 mimarisi ile sektördeki rekabeti arttırmayı başaran AMD, yakında RDNA 3 tabanlı RX 7000 ekran kartlarını piyasaya sürecek. Bugün Radeon Technologies Group Mühendislik Kıdemli Başkan Yardımcısı David Wang, şirketin yeni nesil RDNA ve CDNA ürünleri hakkında yeni detaylar paylaştı.

Bu yıl içerisinde kullanıcılara sunulacak

Şirketin iddialarına göre yeni nesil RDNA 3 mimarisi, bir önceki nesile kıyasla watt başına yüzde 50'nin üzerinden daha iyi bir performans sunacak. Bununla birlikte önceden ortaya çıkan ve RDNA 3'ün şirketin gelişmiş yonga paketi içeren ilk mimari olacağına dair söylentileri de onaylayan AMD, kullanıcıların karşısına yeniden yapılandırılmış bir bilgi işlem birimi ve yeni optimize edilmiş grafik işlem hattı ile çıkacak.

AMD'nin yeni nesil ekran kartlarından ilk bilgiler geldi Tam Boyutta Gör

Ayrıca AMD, veri merkezlerinde kullanacak yeni CDNA3'ün dünyanın ilk exascale APU tasarımı olacağını duyurdu. APU ve GPU yongalarının tek bir pakette birleştirilmesiyle elde edilen bu yöntem ile kurumsal tarafta iddialı gelen şirket, Instinct MI300 serisi içerisinde gelecek CDNA 3 ürünlerini 2022'de piyasaya sürecek.

Son olarak paylaşılan yol haritasında Zen 5 işlemciler ile benzer zamanlarda tanıtılması beklenen RDNA 4'e de değinen kırmızı ekip, fazla ayrıntı vermeden mimarinin daha gelişmiş bir düğüm kullanacağını bildirdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2817 kez okundu.
11 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, amd rdna 3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim