Anlık Bildirim

AMD rekor üstüne rekor kırıyor

Konsol satışlarının hızlanması ile birlikte ilk çeyrek dönemde ilgili bölüm adeta patlama yaptı. Bu sayede yüzde 274’lere varan artışlarda faaliyet karına imza atmayı başardı.

AMD rekor üstüne rekor kırıyor Tam Boyutta Gör

Özellikle yeni Ryzen işlemci ve APU ailesi ile yıla hızlı bir başlangıç yapan AMD, uzun bir aradan sonra ilk kez Dell, Razer gibi dizüstü üreticilerine de tedariğe başladı. Bu da rekor üstüne rekor kırmasını sağladı.

Artış sürüyor

AMD’nin yeni yıl ilk çeyrek raporlarına göre elde edilen gelir 3.44 milyar dolar oldu ve yüzde 93 artış elde edildi. Çeyrek bazda ise yüzde 6 artış oldu. Faaliyet kârı 662 milyon dolar ile rekor kırdı ve yıllık yüzde 274 arttı. Net gelir de 555 milyon dolar ile yüzde 243 artış gösterdi.

Bilgisayar ve Grafik Bölümü bu çeyrekte 2.10 milyar dolar gelir elde ederek yüzde 46 büyüdü. Grafik biriminin ortalama fiyatı da arttı ve genel tabloya olumlu yansıdı. Konsollara hizmet veren Yarı Özel ve Sunucu bölümü de 1.35 milyon dolar ile yüzde 286 gibi rekor bir büyüme gösterdi.

En iyi çeyrek dönemlerinden birisine hatta en iyisine imza attı diyebileceğimiz AMD bunu sürekli bir şekilde müşteri sayısını arttırmasına borçlu. Süper bilgisayar sistemlerinden sunuculara, konsollara ve son kullanıcı sistemlere kadar yeni markaları listesine ekliyor.

Yonga krizinin ağır hissedildiği bir dönemde bu denli rekor kırabilmek büyük başarı. Önümüzdeki dönemde de AMD tedariğini arttırarak devam edecek. Bu yıl firmadan yeni rekorlar görebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14415 kez okundu.
14 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
amd, zen 3 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim